;

Το 2022 να είναι η χρονιά με ακόμη λιγότερη σπατάλη τροφίμων και περισσότερους Food Saving Warriors

Τρι 25 Ιανουαρίου 2022

Στις 21 Ιανουαρίου ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς. Για εμάς η ημέρα εκείνη έχει μια ιδιαίτερη αξία. Γιατί το Μπορούμε είναι πάνω από όλα μια μεγάλη αγκαλιά που χωράει όλα αυτά τα χρόνια, εκείνους  που μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες και τον ίδιο σκοπό με εμάς. Να καταπολεμήσουμε τη σπατάλη του φαγητού στη χώρα μας και να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που βιώνουν επισιτιστική ανασφάλεια.

Χάρη στους κοινωφελείς φορείς, ερχόμαστε σε επαφή με όλους εκείνους που πραγματικά χρειάζονται τη στήριξή μας. Με τις επιχειρήσεις - δωρητές στο πλευρό μας, μπορούμε να σώζουμε και να προσφέρουμε, είτε σε καθημερινή είτε σε ad hoc βάση, περισσευούμενες μερίδες φαγητού.

Με τη συνεχή και συστηματική επικοινωνία με τους εκπαιδευτικούς μας, μπορούμε και μιλάμε στους μαθητές και τις μαθήτριες για θέματα πρόληψης και ευαισθητοποίησης. Με τη γενναιοδωρία και διάθεση για προσφορά των παραγωγών και πωλητών, μπορούμε να έχουμε παρουσία στις λαϊκές αγορές και να σώζουμε περισσευούμενα και αξιοποιήσιμα φρούτα και λαχανικά για καλό σκοπό.

Από τους εθελοντές μας παίρνουμε δύναμη και ελπίδα. Χωρίς τη στήριξή τους, τη θετική τους ενέργεια, το χαμόγελο και τη διάθεση για προσφορά, τίποτα δε θα ήταν ίδιο.

Ο στόχος μας το 2022 παραμένει ίδιος. Να μεγαλώσουμε την αγκαλιά της προσφοράς  προσθέτοντας διαρκώς νέους κρίκους στην προσπάθειά μας για τη μείωση της σπατάλης των τροφίμων.