;

Τα My market σταθερός σύμμαχος του Μπορούμε στην αντιμετώπιση της σπατάλης τροφίμων

Τρι 18 Ιουλίου 2023

Από τον Ιανουάριο του 2019 έχουμε την ιδιαίτερη χαρά να συνεργαζόμαστε σταθερά με τη METRO (My market, METRO Cash & Carry) στο πλαίσιο των ενεργειών Εταιρικής Υπευθυνότητας που υλοποιούν για το κοινωνικό σύνολο και το περιβάλλον.

Με στόχο την πρόληψη της σπατάλης τροφίμων και την επισιτιστική στήριξη ανθρώπων που βρίσκονται σε ανάγκη, η METRO φροντίζει, σε συνεργασία με το Μπορούμε τα πλεονάσματα τροφίμων να αξιοποιούνται με τον καλύτερο τρόπο.

Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι της εταιρείας ενημερώνουν σε τακτική βάση το Μπορούμε για τα προς διάθεση είδη και ποσότητες τροφίμων, που είναι ασφαλή για κατανάλωση, αλλά δεν θα τα αξιοποιηθούν εμπορικά για άλλους λόγους (π.χ. εγγύτητα στην ημερομηνία ανάλωσης, φθαρμένες συσκευασίες κ.α.). Με τη σειρά μας φροντίζουμε τα προσφερόμενα από την εταιρεία προϊόντα να τα παραλαμβάνουν κοινωφελείς φορείς για τη στήριξη ατόμων που ανήκουν σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες.

Από το 2019 ως και σήμερα τα τρόφιμα που έχουν προσφερθεί από την εταιρεία σε συνεργαζόμενους με το Μπορούμε κοινωφελείς φορείς ανέρχονται σε περισσότερες από 1.735.000 μερίδες. Το τρέχον έτος, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023 έχουν ήδη προσφέρει τρόφιμα που ξεπερνούν τις 575.000 μερίδες και στηρίξει επισιτιστικά 37 κοινωφελείς φορείς.

Επιπλέον, πέρα από την προσφορά πλεονασμάτων τροφίμων που βρίσκονται στα Κέντρα Διανομής (κεντρικό σύστημα διακίνησης τροφίμων) της εταιρείας, από τον Μάιο του 2023 η συνεργασία μας επεκτείνεται και στο δίκτυο καταστημάτων My market, με στόχο τη σταδιακή διεύρυνση των συνεργαζόμενων σημείων διάσωσης & προσφοράς τροφίμων.

Ευχαριστούμε θερμά τα My market για την άριστη συνεργασία και την εμπιστοσύνη προς την οργάνωσή μας! Μας τιμά να τους έχουμε ενεργούς συνοδοιπόρους μας -και στο πλαίσιο της Συμμαχίας για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων- στην προσπάθεια να στηρίξουμε συνανθρώπους μας που βιώνουν επισιτιστική ανασφάλεια και παράλληλα να μειώσουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της σπατάλης τροφίμων!