;

Συνεργασίες Διάσωσης & Προσφοράς τροφίμων (#2)

Πεμ 17 Μαρτίου 2022

Ο Δημήτρης Κουρουκλής εργάζεται εθελοντικά στην οργάνωση SOS Refugees Athens. Μάχιμος, δυναμικός και με ... ανεξάντλητη όρεξη για προσφορά, στηρίζει καθημερινά πρόσφυγες και όχι μόνο, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών ζωής τους.

Παρόλο που η συνεργασία μας μετρά λίγους μήνες, έχουμε καταφέρει στο διάστημα αυτό να σώσουμε & να προσφέρουμε στους ωφελούμενους της οργάνωσης περισσότερες από 11.000 μερίδες τρόφιμα με τη στήριξη επιχειρήσεων καθώς και παραγωγών/ πωλητών στο πλαίσιο του προγράμματος «Μπορούμε στη Λαϊκή».  

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τη συνεργασία μας με την SOS Refugees Athens.

Λίγα λόγια για εσάς…

Ο φορέας στον οποίο απασχολούμαι εθελοντικά ονομάζεται SOS Refugees Athens και στόχος του είναι η βελτίωση των συνθηκών επιβίωσης των προσφύγων στην Ελλάδα παρέχοντας είδη τροφής, ενδυμασίας, φαρμακευτικού υλικού κ.α. Η δραστηριότητα μας δεν περιορίζεται μόνο στους πρόσφυγες, αλλά σε οποιονδήποτε χρήζει βοηθείας. Ως εθελοντής και με την καθοδήγηση της Προέδρου της οργάνωσής μας Patricia Colón προσπαθώ να βοηθώ ως οδηγός του βαν, στην οργάνωση της αποθήκης, στη διανομή και όπου αλλού μου ζητηθεί.

Ποιοι λόγοι σας ώθησαν να συνεργαστείτε με το Μπορούμε;

Η επαφή μας με το Μπορούμε ήρθε μέσω μίας κοινής φίλης, της Λίας η οποία είναι υπεύθυνη της οργάνωσης Emantes- International Lgbtqia + Solidarity, την οποία μάλιστα στηρίζουμε. Στη συνέχεια μας επισκέφτηκε η κυρία Άννα Καμπουροπούλου από το Μπορούμε όπου είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τις δραστηριότητές μας. Μετά από συζήτηση και αφού είδαμε ότι μοιραζόμαστε κοινούς στόχους, αποφασίσαμε να συνεργαστούμε. Όπως για το Μπορούμε, έτσι και για εμάς είναι σημαντικό να μην πηγαίνει καμία μερίδα τρόφιμο χαμένη. Είναι σημαντικό ο καθένας από εμάς να συμβάλει στην εξάλειψη της πείνας.

Δυο λόγια για τη συνεργασία σας με το Μπορούμε

Η συνεργασία μας με όλη την ομάδα του Μπορούμε είναι αποτελεσματική και ανθρώπινη.  Συνεργαζόμαστε περίπου τέσσερις με πέντε  μήνες και μέχρι σήμερα οι χιλιάδες ωφελούμενοί μας έχουν λάβει περισσότερες από 11.000 μερίδες τρόφιμα.

Συμπληρώστε τη φράση

Μπορούμε να…

κάνουμε πολλά πράγματα αρκεί να διαθέσουμε χρόνο και αγάπη.