;

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς το πρόγραμμα «Είμαστε Οικογένεια - COVID 19» σε συνεργασία με το ΙΣΝ

Τετ 20 Ιανουαρίου 2021

«Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς και απέναντι στον κοινό εχθρό που ονομάζεται COVID-19, η μόνη λογική αντίδραση για το Μπορούμε ήταν η εύρεση ακόμα περισσότερων συνεργασιών με στόχο να αυξήσουμε και άλλο τον κοινωνικό αντίκτυπο των δράσεων μας, δηλαδή την παροχή επισιτιστικής στήριξης στους συνανθρώπους μας που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη.

Ακριβώς σε αυτό το πλαίσιο δημιουργήθηκε, πριν μισό χρόνο, η νέα συνεργασία μας με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης για τον COVID-19 του ΙΣΝ και έχει στόχο να ενισχύσει τους οικονομικά πιο ευάλωτους συμπολίτες μας.

Αξιοποιώντας το ήδη υπάρχον πρόγραμμα «Είμαστε Οικογένεια» του Μπορούμε, το οποίο μετατρέπει χρηματικές δωρεές σε δωροεπιταγές σούπερ μάρκετ για την αγορά τροφίμων μέσω δημοτικών κοινωνικών δομών, από τον Σεπτέμβριο έως και τον Δεκέμβριο 2020, παραδόθηκαν συνολικά 19.760 δωροεπιταγές σε 9.880 μοναδικούς ωφελούμενους 200 Δήμων σε όλη την Ελλάδα.

Εν μέσω πολλών προκλήσεων, όπως νέες απαγορεύσεις κυκλοφορίας, πλημμύρες στη Θεσσαλία και παύση λειτουργίας δημοτικών υπηρεσιών εξαιτίας κρουσμάτων COVID-19, η ΑΒ Βασιλόπουλος, το συνεργαζόμενο σούπερ μάρκετ αυτής της συνεργασίας, κατάφερε να παραδώσει εγκαίρως 4.940 δωροεπιταγές ανά μήνα στις 200 δημοτικές κοινωνικές υπηρεσίες, οι οποίες με τη σειρά τους τις παρέδωσαν στους επιλεγμένους ωφελούμενους τους.

Κρίνοντας από την εξαιρετικά θετική ανταπόκριση που λάβαμε από τους Δήμους κυριολεκτικά σε κάθε γωνιά της χώρας μας, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι καθώς και ευγνώμονες στο ΙΣΝ και την ΑΒ Βασιλόπουλος για αυτή τη συνεργασία. Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά και τους συνεργάτες μας στους 200 Δήμους, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις, εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών, αναγκάστηκαν να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους ώστε να παραδοθούν εγκαίρως όλες οι διατακτικές στους ωφελούμενους τους και να τους παρέχουν έτσι μια σημαντική στήριξη σε αυτές τις δύσκολες μέρες.»