;

Ολοκληρώθηκε η φύτευση τομάτας στον Λαχανόκηπο του Μπορούμε

Δευ 03 Ιουλίου 2017
Σε μία ακόμα επιτυχημένη, ομαδική προσπάθεια εξελίχθηκε η φύτευση τομάτας στις αρχές Ιουνίου στον Λαχανόκηπο του Μπορούμε. Μέσα σε δύο απογεύματα, δύο ομάδες εθελοντών, η μία από τις δομές των οικοτροφείων ΕΠΑΨΥ και το Μπορούμε και η άλλη από την εταιρεία Mercedes και το Μπορούμε, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους προκειμένου να φυτευθούν έγκαιρα τα φυτά που χορήγησε στο Μπορούμε η εταιρεία Kileler Plants. Η χορηγία αυτή μας χαροποίησε ιδιαίτερα όλους μια και μας δόθηκε η ευκαιρία, εκτός από μερίδες φαγητού ή φρούτα και λαχανικά, να «σώσουμε» και περισσευούμενα φυτά. Οι τομάτες που φυτεύτηκαν είχαν μείνει αναξιοποίητες στην Kileler Plants από άλλες παραγγελίες πελατών της και η εταιρεία, αντί να τα καταστρέψει, τα προσέφερε στον Λαχανόκηπο του Μπορούμε. Έτσι είχαμε όλοι έναν λόγο παραπάνω να χαιρόμαστε με αυτήν τη φύτευση.

Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της νέας μας δράσης έπαιξε και η προσφορά της Γεωπονικής Φροντίδας και του κ. Λάμπρου Μυζήθρα προσωπικά. Ο κ. Μυζήθρας ανταποκρίθηκε άμεσα στην ανάγκη μας για το σκεύασμα που θα αναζωογονούσε τα φυτά της τομάτας, μετά το μακρύ ταξίδι τους από τη Λάρισα. Προσέφερε το κατάλληλο υλικό που εξασφάλισε την υγεία των φυτών, κατόπιν σχετικής συνεννόησης με τον γεωπόνο του Μπορούμε, Ηλία Κάνταρο.

Μεγάλης σημασίας βοήθεια ήταν και η προσφορά του κ. Γιώργου Ηλιόπουλου από το κατάστημα «Άροτρο» καθώς και της εταιρείας Leroy Merlin. Ο κ. Ηλιόπουλος παρείχε για τον Λαχανόκηπο όλη τη βασική λίπανση για τη φύτευση της τομάτας ενώ η εταιρεία Leroy Merlin, με τα εργαλεία που προσέφερε, εξασφάλισε ότι η δουλειά των εθελοντών μας θα γινόταν πολύ πιο εύκολα και ευχάριστα.

Όλοι οι φίλοι του Μπορούμε, εθελοντές καθώς και εταιρείες, συνέβαλαν σε μία ακόμα επιτυχημένη δράση με την καλύτερη διάθεση και τους ευχαριστούμε θερμά γι' αυτό. Οι δράσεις όμως στον Λαχανόκηπο δε σταματούν εδώ. Σε λίγες ημέρες η φύτευση θα συνεχιστεί με άλλα είδη κηπευτικών και τη συμμετοχή περισσότερων φίλων και εθελοντών του Μπορούμε.