;

Οι προκλήσεις της σπατάλης τροφίμων και οι ευκαιρίες διάσωσης φαγητού. Δείτε τα βίντεο!

Πεμ 29 Ιουνίου 2017
Με χαρά μοιραζόμαστε μαζί σας δύο από τα βίντεο που έχουμε δημιουργήσει σχετικά με το ζήτημα της σπατάλης τροφίμων στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου “SavingFood”, στο οποίο συμμετέχει το Μπορούμε από κοινού με εταίρους από τέσσερις χώρες (Βέλγιο, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ουγγαρία).

Συγκεκριμένα, το SavingFood στοχεύει στην προώθηση μιας κοινωνικά και περιβαλλοντικά υπεύθυνης λύσης στο ζήτημα της σπατάλης τροφίμων, μέσω της ανάπτυξης δικτυωμένης κοινότητας δωρητών, κοινωφελών φορέων και εθελοντών και της δημιουργίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τη διευκόλυνση της αναδιανομής περισσευούμενων τροφίμων προς όφελος κοινωνικά ευπαθών ομάδων.

Επιπλέον, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού, καθώς και στην αλλαγή της στάσης και της συμπεριφοράς των πολιτών απέναντι στο φαινόμενο της σπατάλης τροφίμων. Σε αυτό αποσκοπούν και τα στοχευμένα ενημερωτικά βίντεο που δημιουργήσαμε και σας προσκαλούμε να τα ανακαλύψετε! Ειδικότερα, στο βίντεο «Προκλήσεις της σπατάλης τροφίμων» παρουσιάζονται οι κοινωνικές, περιβαλλοντικές και οικονομικές προεκτάσεις και επιπτώσεις της σπατάλης τροφίμων.

Παράλληλα, υπάρχει και το ειδικό εκπαιδευτικό βίντεο που μπορείτε να παρακολουθήσετε με τα παιδιά σας ή τους μαθητές σας. Πέρα από την παρουσίαση στοιχείων για τη συνειδητοποίηση του προβλήματος και την ευαισθητοποίηση των παιδιών, επιπλέον προτείνονται πρακτικές για την αποφυγή της σπατάλης τροφίμων στο σπίτι, τις οποίες μπορεί εύκολα να ακολουθήσει όλη η οικογένεια!

Διαδώστε τα βίντεο και παραμείνετε συντονισμένοι για την εκκίνηση της λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του SavingFood!

Τα βίντεο είναι διαθέσιμα και στα αγγλικά.

Οι προκλήσεις της σπατάλης τροφίμων

Εκπαιδευτικό βίντεο για τη σπατάλη τροφίμων