;

Ο Πρέσβης της Αυστραλίας εθελοντής στο «Μπορούμε στη Λαϊκή»

Τετ 23 Φεβρουαρίου 2022

Την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου είχαμε τη μεγάλη τιμή και χαρά να υποδεχτούμε στην εθελοντική μας ομάδα τον κ. Αθανάσιο Σπύρου, Πρέσβη της Αυστραλίας στην Ελλάδα, τους συνεργάτες του, αλλά και εκπροσώπους από την Ελληνική Πρωτοβουλία Αυστραλίας (The Hellenic Initiative Australia).

Με σύμμαχο τον καλό καιρό και φορώντας τα γιλέκα του Μπορούμε επισκεφθήκαμε τη λαϊκή αγορά του Χαλανδρίου. Μαζί μας ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Σφύρλας, Πρόεδρος της Γ’ Λαϊκής Αγοράς Αθηνών και Γενικός Γραμματέας της ΠΟΣΠΛΑ καθώς και ο κ. Θεόδωρος Καλατζόγλου, Πρόεδρος του Σωματείου των παραγωγών της Γ’ Λαϊκής Αγοράς Αθηνών, οι οποίοι έχουν αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή το πρόγραμμα «Μπορούμε στη Λαϊκή».

Διανύσαμε αρκετά χιλιόμετρα περνώντας μια, δυο και τρεις φορές τον κάθε πάγκο της λαϊκής. Γεμίζαμε και αδειάζαμε τα καρότσια συνεχώς, ενώ ταυτόχρονα μοιράζαμε και εισπράτταμε χαμόγελα από τους παραγωγούς και πωλητές της λαϊκής.

Πορτοκάλια, μήλα, ανανάδες, μπανάνες, σέλινα, κουνουπίδια, μπρόκολα, καρότα και πολλά άλλα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, που δυστυχώς δεν πουλήθηκαν, συγκεντρώθηκαν για καλό σκοπό. Για να στηρίξουν τους περίπου 120 ωφελούμενους από το Ίδρυμα Μαρία Κόκκορη (Σ.Υ.Δ "Το Ψαραύτειο").

Ευχαριστούμε εγκάρδια τον Πρέσβη κ. Σπύρου και τους συνεργάτες του για την τιμή που μας έκαναν να γίνουν πρεσβευτές του μηνύματός μας «Καμία μερίδα φαγητού χαμένη».

Ένα ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μας στους παραγωγούς και πωλητές των λαϊκών αγορών, που παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, είναι σταθερά δίπλα μας όλα αυτά τα χρόνια.

Και φυσικά όσες φορές και να το πούμε δεν είναι ποτέ αρκετό. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελληνική Πρωτοβουλία Αυστραλίας για την πολύχρονη και πολύτιμη στήριξή τους στο πρόγραμμά μας «Μπορούμε στη Λαϊκή».