;

Μια σχολική χρονιά γεμάτη νέες ιδέες, εμπειρίες και χαμόγελα παιδιών!

Τρι 08 Αυγούστου 2017
Άλλη μία πολύ δημιουργική σχολική χρονιά, έφτασε στο τέλος της! Και μπορεί το σχολικό κουδούνι να χτύπησε τελευταία φορά στις 15 Ιουνίου, για το πρόγραμμα όμως «Μπορούμε στο Σχολείο» η σχολική χρονιά ολοκληρώθηκε λίγες εβδομάδες πριν, με τη συμμετοχή μας σε summer camps! Φέτος, στο πλευρό του προγράμματος «Μπορούμε στο Σχολείο», από τον Φεβρουάριο μέχρι και σήμερα, στάθηκε η Vodafone και το πρόγραμμα Vodafone World of Difference που στήριξε το έργο μας όλο αυτό το διάστημα.  
 
Tο πρόγραμμα Vodafone World of Difference, το οποίο υλοποιείται στην Ελλάδα για έβδομη συνεχή χρονιά από το Ίδρυμα Vodafone, έδωσε και φέτος τη δυνατότητα σε 10 νέους να εργαστούν στον κοινωφελή μη κερδοσκοπικό οργανισμό της επιλογής τους, ενώ η Vodafone κάλυψε τον μισθό τους. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί το πρόγραμμα μας έδωσε τη δυνατότητα να αναπτύξουμε περαιτέρω τη δραστηριότητα μας στο πρόγραμμα «Μπορούμε στο Σχολείο» μέσω της πλήρους απασχόλησης της Ειρήνης Ζαφείρη, εθελόντριας της οργάνωσης μας από το 2013.
 
Μέσα σε 6 μήνες επισκεφθήκαμε 42 σχολεία στο Νομό Αττικής και μιλήσαμε με περισσότερους από 4.000 μαθητές για το ζήτημα της σπατάλης του φαγητού, τον εθελοντισμό και την κοινωνική προσφορά.  
 
Μάθαμε τόσα πολλά! Να μη πετάμε το κολατσιό μας στα διαλείμματα, να μην αφήνουμε το φαγητό που μας περισσεύει δίπλα σε κάδους σκουπιδιών, να μη προσπερνάμε εκείνα τα περίεργα φρούτα και λαχανικά που συναντάμε στα μανάβικα, να καλούμε στο Μπορούμε όταν μας περισσεύουν λιχουδιές από το παιδικό μας πάρτι, να βοηθάμε και να στηρίζουμε με αξιοπρέπεια τους ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη. 
 
Πάνω από 170 ώρες περάσαμε μαζί με μαθητές, από 6-12 ετών, συζητώντας, ζωγραφίζοντας, λύνοντας σταυρόλεξα, φτιάχνοντας πολύχρωμα κολλάζ! 
 
Για την ομάδα του Μπορούμε οι μήνες αυτοί ήταν γεμάτοι από χαρά, αισιοδοξία, χαμόγελα παιδιών, νέες ιδέες και εμπειρίες!