;

Μια εξαιρετική συνεργασία στο Πρόγραμμα «Μπορούμε στη Λαϊκή»

Τρι 01 Σεπτεμβρίου 2020
Με ιδιαίτερη χαρά συνεργαστήκαμε με  τα μέλη και το θεραπευτικό προσωπικό της Κοινωνικής Επανένταξης του Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ «ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ», τον Ιούλιο, στη λαϊκή αγορά της Πανόρμου. Τα μέλη που βρίσκονται στην φάση της Κοινωνικής  Επανένταξης  ενίσχυσαν την ομάδα του Μπορούμε συμμετέχοντας σε όλες τις δράσεις του Ιουλίου. Τα μέλη-εθελοντές του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ με την ενεργή συμμετοχή τους στο έργο του Μπορούμε συνέβαλαν στη συγκέντρωση ποσότητας τροφίμων που υπερέβη τα 3.100 κιλά μέσα σε μόλις 4 δράσεις στη λαϊκή αγορά. Το σύνολο των φρούτων και των λαχανικών που συγκέντρωσαν στήριξε τις ανάγκες του Ασύλου Ανιάτων και τους ανθρώπους που περιθάλπει στις εγκαταστάσεις του.

Η ομάδα μελών της Κοινωνικής Επανένταξης του ΚΕΘΕΑ «ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ» λέει, σχετικά με τη δράση στη λαϊκή αγορά της Πανόρμου:

«Σε μια κοινωνία γεμάτη με αντιφάσεις όπου οι άνθρωποι προσπαθούν να επιβιώσουν σε δύο διαμετρικά αντίθετες πραγματικότητες, εμείς, τα μέλη της Κοινωνικής Επανένταξης του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, αποφασίσαμε να δράσουμε. Στην αναζήτησή μας για δράση γνωρίσαμε την ομάδα του «Μπορούμε», η οποία έχει καταλήξει στο αυτονόητο: Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα στην τροφή. Κανείς άνθρωπος δεν πρέπει να πεινάει. Υπάρχει πάντα ένα πιάτο φαγητό για τους συνανθρώπους μας.

Έτσι, αντί να πάμε στην παραλία, θεωρήσαμε ότι είναι πιο σημαντικό να ενεργοποιηθούμε για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και πως έχουμε την ευθύνη να δειξουμε το ενδιαφέρον μας με έμπρακτο τρόπο. Σε συνεργασία με το «Μπορούμε», κάθε Σάββατο του Ιουλίου, γεμίζαμε ένα φορτηγό με τρόφιμα που περίσσευαν από τη λαϊκή και θα κατέληγαν στα σκουπίδια…. Ένα γεμάτο φορτηγό γέμισε τις καρδιές μας με χαρά και ικανοποίηση γιατί ενώσαμε τις δυνάμεις μας, ενώσαμε την ανάγκη μας να βοηθήσουμε και στηρίξαμε το Άσυλο Ανιάτων στην Κυψέλη.

Ελπίζουμε και σε άλλες τέτοιες δράσεις μαζί με φορείς που μέσω του εθελοντισμού κάνουν πράξη την αλληλεγγύη. Εμείς θα είμαστε πάντα πρόθυμοι και ενεργοί για να αλλάξουμε τον
κόσμο …».

Όλοι εμείς στο Μπορούμε ευχαριστούμε από καρδιάς τους εθελοντές του προγράμματος Κοινωνικής Επανένταξης του ΚΕΘΕΑ «Εν Δράσει» για την πολύτιμη στήριξη τους και συμμετοχή στο έργο μας, καθώς και τους πωλητές της λαϊκής αγοράς της Πανόρμου για τη συνεργασία μας και αυτή τη χρονική περίοδο.