;

Ιστορίες γλυκιάς «διάσωσης & προσφοράς»

Τετ 26 Ιουλίου 2017

Μέσω του προγράμματος «Διάσωση & Προσφορά Τροφίμων» του Μπορούμε, πέρα από βασικά είδη διατροφής, προσφέρονται επίσης και τρόφιμα, στα οποία άνθρωποι που βρίσκονται σε ανάγκη δεν θα είχαν εύκολα πρόσβαση, όπως εδέσματα από εορταστικές εκδηλώσεις, γλυκίσματα από ζαχαροπλαστεία και άλλες λιχουδιές.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και οι γλυκές προσφορές των ζαχαροπλαστείων Fresh που δίνουν ξεχωριστή χαρά σε συνανθρώπους μας, οι οποίοι βιώνουν επισιτιστική ανασφάλεια. 

Οι ιστορίες, που μοιράζονται μαζί μας οι υπεύθυνοι κοινωφελών φορέων-αποδεκτών των καθημερινών προσφορών, μας γεμίζουν χαρά και συγκίνηση! Όπως για παράδειγμα μια κοπέλα που, όταν ξενυχτούσε διαβάζοντας για τις πανελλήνιες, είχε συντροφιά της σοκολατένια γλυκά. Μια κυρία, η οποία έτρωγε λιγότερο φαγητό στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, καθώς περίμενε με ανυπομονησία το γλυκό. Μια μητέρα, ωφελούμενη κοινωνικού συσσιτίου, ανέφερε ότι ο γιος της είχε πολλούς μήνες να φάει γλύκισμα και από τη λαχτάρα του έφαγε ολόκληρο το μπολ με το οικογενειακό γλυκό που τους προσέφεραν.

Θερμές ευχαριστίες στα ζαχαροπλαστεία Fresh που βρίσκονται σταθερά στο πλευρό του Μπορούμε για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων και την αύξηση της επισιτιστικής στήριξης σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες στην Ελλάδα.