;

Η IKEA στηρίζει την εκδήλωση «Με-Νου για 5000»

Δευ 10 Νοεμβρίου 2014
Την Κυριακή, 9 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η μεγαλύτερη εκδήλωση ενημέρωσης για τη σπατάλη φαγητού ως σήμερα στην Ελλάδα. Μαγειρεύτηκαν πάνω από 5.500 μερίδες μπριάμ από περισσευούμενα λαχανικά και προσφέρθηκαν 1.500 μερίδες από περισσευούμενα φρούτα σε ανθρώπους που πέρασαν από τον Λευκό Πύργο. Παράλληλα, υπήρξαν εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά, βιωματικό εργαστήριο, Disco Soup και επιδείξεις μαγειρικής από τους σεφ Λευτέρη Λαζάρου, Νταϊάν Κόχυλα και Ευτύχη Μπλέτσα.  Ευχαριστούμε θερμά την ΙΚΕΑ που μας πρόσφερε την κουζίνα στην οποία οι σεφ ετοίμασαν τα λαχταριστά γεύματα τους, δείχνοντας πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε δημιουργικά περισσευούμενο φαγητό.  Ευχαριστούμε επίσης θερμά το σεφ της ΙΚΕΑ, Κώστα Τσόπουλο, που όχι μόνο ετοίμασε ένα πολύ όμορφο «χωριό» από μπισκοτόσπιτα, αλλά ενημέρωνε και συνεχώς τους επισκέπτες του για τη σπατάλη τροφίμων. Από σήμερα το πρωί, το «χωριό» από μπισκοτόσπιτα μοιράζει χαμόγελα στο στέκι του ΚΕΘΕΑ Προμηθέας στη Θεσσαλονίκη.