;

Η Κοινωνική Προσφορά των Λαϊκών Αγορών την περίοδο της πανδημίας

Τρι 10 Νοεμβρίου 2020

Εξαιρετικά σημαντική έχει υπάρξει η συνδρομή των λαϊκών αγορών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, μέσω του Μπορούμε, στο έργο δεκάδων κοινωφελών φορέων, κατά την περίοδο Μαρτίου-Οκτωβρίου 2020.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, παρά τις αντίξοες συνθήκες εργασίας και λειτουργίας τους, οι πωλητές των λαϊκών αγορών που συνεργάζονται με το Μπορούμε προσέφεραν πάνω από 59 τόνους αξιοποιήσιμα, περισσευούμενα φρούτα και λαχανικά για ανθρώπους που βρίσκονται σε επισιτιστική ανασφάλεια. Με αυτόν τον τρόπο έδειξαν για μια ακόμα φορά την κοινωνική συνείδηση και την αλληλεγγύη των λαϊκών αγορών. H ποσότητα αυτή αντιστοιχεί σε δεκάδες χιλιάδες μερίδες φαγητό που δεν πήγαν χαμένες, αλλά προσφέρθηκαν σε συνανθρώπους μας που τις χρειάζονται.

Οι εθελοντές του Μπορούμε που συνέβαλαν στη συγκέντρωση των παραπάνω ποσοτήτων εξέφρασαν τη χαρά τους και την ικανοποίηση τους για τη γενναιοδωρία και τη θετική ανταπόκριση των πωλητών στο έργο του Μπορούμε. Με τη σειρά τους, οι εκπρόσωποι των κοινωφελών φορέων αποδεκτών αυτών των δωρεών τροφίμων εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για την πολύτιμη και σταθερή στήριξη.

Ενδεικτικά, η κα Σαμπίνα Σερπιέρη, Προϊσταμένη Δημοσίων Σχέσεων του Ασύλου Ανιάτων αναφέρει για την προσφορά της λαϊκής αγοράς της Πανόρμου: «Συνεργαζόμαστε πολύ καιρό με τη λαϊκή αγορά της Πανόρμου και είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες για την προσφορά και την αλληλεγγύη των πωλητών της λαϊκής αγοράς στο έργο μας. Ειδικά κατά την περίοδο της πανδημίας, τα φρέσκα προϊόντα που παραλάβαμε αποτέλεσαν μεγάλη βοήθεια για την ποιοτική σίτιση των 150 περιθαλπόμενων που φροντίζει το Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων. Ελπίζουμε και ευχόμαστε να συνεχίσουμε την εξαιρετική συνεργασία μας για πολύ καιρό ακόμα».

Ο πατ. Αθανάσιος από τον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας στην Τούμπα λέει: «Το Συσσίτιο του Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας λειτουργεί εδώ και 56 χρόνια με σκοπό την τήρηση της εντολής αγάπης που έδωσε ο Κύριος στους μαθητές του, τη σίτιση των αδελφών μας που έχουν ανάγκη από φαγητό. Η προσπάθεια μας έχει τα θετικά αυτά αποτελέσματα χάρη στην πρόνοια του Θεού και τη δική σας βοήθεια. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους είναι αρωγοί στη δράση μας και ευχόμαστε ο Θεός να τους το ανταποδώσει».

Η κα Χρύσα Αναγνωστοπούλου, από τον «Φάρο Ελπίδας» σημειώνει: «Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στους πωλητές της λαϊκής αγοράς του Μοσχάτου για τη γενναιόδωρη και ανιδιοτελή προσφορά τους. Τα τρόφιμα που παραλαμβάνουμε είτε μαγειρεύονται στο Συσσίτιο του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου (ο Φάρος Ελπίδας έχει την ευθύνη της λειτουργίας του) είτε διανέμονται στους εκατοντάδες ωφελούμενους που φροντίζουμε. Οι επισκέψεις μας στη λαϊκή αγορά σημαίνουν πολλά για το έργο μας δεδομένου ότι τα φρούτα που προσφέρει η λαϊκή αγορά είναι τα μόνα που μπορούμε να προμηθευτούμε για να προσφέρουμε το κάτι παραπάνω στους ανθρώπους μας. Η προσφορά της λαϊκής αγοράς μας δίνει δυνάμεις να συνεχίσουμε το έργο μας και να στηρίζουμε αυτούς που έχουν ανάγκη».

Ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη για όλους περίοδο, εμείς στο Μπορούμε γεμίζουμε με αισιοδοξία γνωρίζοντας ότι έχουμε συνεργάτες με αυξημένη κοινωνική συνείδηση, οι οποίοι επιτελούν πολλαπλό έργο μέσω της συνεργασίας μας. Συνεργάτες που προσφέρουν τα περισσευούμενα τρόφιμα στηρίζοντας ανθρώπους σε ανάγκη, φροντίζοντας παράλληλα να μη σπαταλάται αξιοποιήσιμο φαγητό και να μην επιβαρύνεται το περιβάλλον.

Κρατώντας αυτό το αίσθημα αισιοδοξίας μέσα σε αυτή την πολύ ιδιαίτερη και δύσκολη συγκυρία, εκφράζουμε την πεποίθηση μας ότι η εξαιρετική συνεργασία μας με τις λαϊκές αγορές θα συνεχιστεί και θα διευρυνθεί ακόμα περισσότερο στο μέλλον!