;

Η Κινητήρια Δύναμη του Μπορούμε #5

Τρι 07 Ιουλίου 2020
 
Η κινητήρια δύναμη του Μπορούμε είναι οι εθελοντές του. Άνθρωποι πολυάσχολοι, γεμάτοι υποχρεώσεις προσωπικές ή επαγγελματικές, με ένα όμως φανερό κοινό χαρακτηριστικό: το τεράστιο χαμόγελο για οτιδήποτε καταπιάνονται, η όρεξη και η αγάπη που βάζουν ως βασικό συστατικό της κάθε ασχολίας τους. 
 
ΑΝΘΗ ΠΕΤΡΟΜΕΛΙΔΟΥ

Η Ανθή είναι τώρα γιαγιά, σε σύνταξη, με δύο εγγονές. Μεγάλωσε σε μια οικογένεια με πολλή αγάπη, μα κυρίως με μια γιαγιά με τεράστιο έργο στον εθελοντισμό. Στη συνέχεια εργάστηκε σε μεγάλη ελληνική επιχείρηση. Θεωρεί τον εαυτό της πολύ τυχερό που για 30 ολόκληρα χρόνια εργάστηκε εκεί διαγράφοντας μια επαγγελματική πορεία γεμάτη με όμορφες αναμνήσεις. 
 
Ο εθελοντισμός ήταν στη συνείδηση της από τα παιδικά της χρόνια κι έτσι αναγνώρισε από πολύ νωρίς την ανάγκη να προσφέρει. Η αντιμετώπιση του ανθρώπινου πόνου και η προσφορά προς τον συνάνθρωπο που έχει πολύ λιγότερα απ' όσα αγαθά μπορούμε να απολαμβάνουμε οι περισσότεροι, την οδήγησαν αρχικά στο ΚΑΑΠ Βούλας (πρώην ΠΙΚΠΑ) και στη συνέχεια στο Μπορούμε.
 
Θεωρεί ότι το να μην πετάμε φαγητό δεν είναι δύσκολη υπόθεση. Το μόνο που χρειάζεται είναι σωστός υπολογισμός για το καθημερινό μας τραπέζι, η δημιουργική διαχείριση του φαγητού της προηγούμενης μέρας φτιάχνοντας με αυτό ένα νέο φαγητό για την επόμενη, και η μεγάλη προσοχή που πρέπει να δείχνουμε όλοι στις ημερομηνίες λήξης των προϊόντων που καταναλώνουμε. 
 
Περιγράφει συνοπτικά το Μπορούμε και την ομάδα του με τις λέξεις Προσπάθεια-Συνεργασία-Ομοψυχία. Από τη συμμετοχή της στο έργο του Μπορούμε την χαροποιεί ιδιαίτερα η απόλυτη συνεργασία όλης της ομάδας στις μαγερικές δράσεις που οργανώνουμε. Όμως, για εκείνη, το πιο σημαντικό είναι η ανταπόκριση του κάθε δωρητή περισσευούμενων τροφίμων και ο χαρούμενος τόνος της φωνής του, όταν ο δωρητής την καλεί για να προσφέρει τρόφιμα.