;

Η Κινητήρια Δύναμη του Μπορούμε #10

Παρ 16 Απριλίου 2021
Η κινητήρια δύναμη του Μπορούμε είναι οι εθελοντές του. Άνθρωποι που γνώρισαν το έργο μας και το αγκάλιασαν, όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό. Άνθρωποι μαθημένοι στον εθελοντισμό και με τεράστιο αίσθημα προσφοράς από μικρή ηλικία. 
 
Η Μπρακαί είναι από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ήρθε στην Ελλάδα πριν 2 χρόνια για να διδάξει αγγλικά ως εθελοντρια. Τότε κατάλαβε ότι θέλει να παραμείνει στην Ελλάδα και να ενσωματωθεί στην κοινωνία μας. Της αρέσει να μαγειρεύει, να εξερευνά καινούργια μέρη και να γνωρίζει καινούργιους ανθρώπους. Αποφάσισε να γίνει εθελόντρια στο Μπορούμε όταν γνώρισε το πρόγραμμα «Μπορούμε στη Λαϊκή» και ενθουσιάστηκε. Θεωρεί ότι το πρόγραμμα είναι μια υπέροχη πρωτοβουλία του Μπορούμε καθώς δίνει ευκαιρία στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη να έχουν πρόσβαση σε υγιεινά τρόφιμα, στους πωλητές των λαϊκών αγορών δίνει την ευκαιρία να προσφέρουν τα αδιάθετα προϊόντα τους, ενώ ταυτόχρονα αξιοποιήσιμα φρούτα και λαχανικά δεν καταλήγουν στη χωματερή. Είναι δηλαδή μια νίκη για όλους! 
 
Την ικανοποιεί πολύ να μοιράζεται τις εθελοντικές εμπειρίες της. Καταλαβαίνει βέβαια ότι πολλοί άνθρωποι δεν έχουν ελεύθερο χρόνο για να συμμετέχουν. Γι΄αυτό συζητά περισσότερο για το τι μπορεί ο καθένας μας να κάνει στην καθημερινότητα του για να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον, τον εαυτό μας και τη φύση. Όποτε συζητά για τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα «Μπορούμε στη Λαϊκή» εισπράττει ενθουσιασμό για τη συμμετοχή της και τον σκοπό που συμμετέχει. Θεωρεί ότι δυστυχώς όλοι πετάμε φαγητό καθημερινά και ότι σπαταλάμε ασυνείδητα συνέχεια περισσευούμενο φαγητό ή πρώτες ύλες. Την ομάδα του Μπορούμε την περιγράφει με τις λέξεις «υπευθυνότητα», «κοινότητα» και «επινοητικότητα».
 
Από τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα «Μπορούμε στη Λαϊκή» ξεχωρίζει τις περιπτώσεις όπου κάποιος πωλητής στη λαϊκή κάνει το «κάτι παραπάνω», όπως π.χ. το να εμφανιστεί ξαφνικά από το πουθενά με ένα κουτί ή μια τσάντα με προσφερόμενα φρούτα ή λαχανικά, όταν δηλαδή έρθει μόνος του να προσφέρει αντί να καλέσει την ομάδα μας για να παραλάβει. Ξεχωρίζει επίσης τον πελάτη που έχει συναντήσει στις δράσεις μας στη λαϊκή αγορά της Ελληνορώσων που πολύ συχνά αγοράζει για την ομάδα μας αυγά, τα προσφέρει και μετά επιστρέφει στην παρέα του, που βρίσκεται συνήθως εκεί κοντά. Τα καλά μικρά πράγματα που κάνουν οι άνθρωποι για να βοηθήσουν είναι αυτά που της κάνουν την καλύτερη εντύπωση.