;

Γίνετε κι εσείς μέρος της λύσης για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων

Παρ 05 Φεβρουαρίου 2021

Η «Συμμαχία για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων» συνεχώς διευρύνεται και αποκτά πολλαπλασιαστική δυναμική!               

Η «Συμμαχία» αριθμεί ήδη 45 «Συνεργαζόμενα Μέρη»*, που έχουν υπογράψει την «Εθελοντική Συμφωνία Συνεργασίας», και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η σπατάλη τροφίμων μάς αφορά όλους. Σε κάθε στάδιο της αλυσίδας τροφίμων, από το χωράφι έως και το πιάτο μας. Για την αποτελεσματική αντιμετώπισή της, χρειάζεται δυναμική κινητοποίηση και συντονισμένη δράση. Είμαστε όλοι μέρος της λύσης. Για αυτό δημιουργήσαμε τη «Συμμαχία για τη Μείωση Σπατάλης Τροφίμων» στην Ελλάδα, μια πρωτοβουλία της οργάνωσης Μπορούμε και της ΑΒ Βασιλόπουλος.

Στη συλλογική αυτή προσπάθεια ενώνουν τις δυνάμεις τους δημόσιες αρχές, επαγγελματικοί και επιστημονικοί φορείς, επιχειρήσεις τροφίμων και εστίασης από όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας, οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, φορείς της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη «Συμμαχία για τη Μείωση Σπατάλης Τροφίμων» μέσα από την ιστοσελίδα foodsavingalliancegreece.gr . Γίνετε κι εσείς «Σύμμαχοι»!

* ΑΒ Βασιλόπουλος, Αθηναϊκή Οικογενειακή Αρτοποιϊα FERRO, Αμερικανική Γεωργική Σχολή, ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ, Γρηγόρης, ΔΕΛΤΑ, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο -Σχολή Χημικών Μηχανικών - Εργαστήριο Χημείας & Τεχνολογίας Τροφίμων, Εκπαιδευτήρια Ελληνογερμανική Αγωγή (Τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης), ΕΚΠΟΙΖΩ, ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΨΥΧΟΥΣ & LOGISTICS, Ινστιτούτο Prolepsis, ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, Μπορούμε, ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (Π.Ε.ΤΕ.Τ.), Πανεπιστήμιο Πατρών- Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων/ Εργαστήριο Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων του Αγροτικού Χώρου, ΣΥΒΙΠΥΣ - Σύνδεσμος Βιομηχανιών Παραγωγής Υλικών και Συσκευασίας, ΣΕΒΤ - Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, Τράπεζα Τροφίμων, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Agrifarm Premium Products, Better Origin, Constantin Potou- Group of Companies, DÉLIFRANCE HELLAS, DRAXIS ENVIRONMENTAL, ELBISCO, EUROCATERING, Everest, GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, Goodys, GRECOTEL, InCommOn, INTERCATERING, KAFEA TERRA FOOD AND DRINKS, la ChocolatièreFAGETO, METRO/My market, Mondelēz Ελλάς, Nestlé Ελλάς, NFA- Natural Food Additives, NO WASTE GREECE, Nutricia, The American College of Greece - Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, TÜV AUSTRIA Hellas, WWF Ελλάς.