;

Εθελοντές Greek America Foundation: Εξαιρετική συμμετοχή στο Πρόγραμμα «Μπορούμε στη Λαϊκή»

Πεμ 15 Ιουλίου 2021

Είχαμε τη μεγάλη χαρά για περίπου 2 μήνες να έχουμε μαζί μας 20 εθελοντές του Greek American Foundation στο πρόγραμμα «Μπορούμε στη Λαϊκή». Οι νέοι αυτοί άνθρωποι ενσωματώθηκαν στην ομάδα μας, συμμετείχαν μαζί μας σε δράσεις του προγράμματος κάθε εβδομάδα και, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους, συνέβαλαν στο να σώσουμε και να προσφέρουμε πολλές εκατοντάδες κιλά αξιοποιήσιμα αδιάθετα φρούτα και λαχανικά σε κοινωφελείς φορείς.

Πάντα με την καλύτερη διάθεση και αστείρευτη θετική ενέργεια, οι εθελοντές του Greek American Foundation έδωσαν μια διαφορετική θετική νότα στις δράσεις που συμμετείχαν, αποκομίζοντας το χαμόγελο και τα καλά σχόλια από τους άλλους συμμετέχοντες εθελοντές, καθώς και από τους πωλητές των λαϊκών αγορών.

Οι ίδιοι οι εθελοντές του Greek America Foundation λένε για τις εντυπώσεις τους από την συμμετοχή τους στην πρώτη δράση του προγράμματος «Μπορούμε στη Λαϊκή»:

  • «Οι άλλοι εθελοντές ήταν πολύ φιλικοί και χαρούμενοι που συμμετείχαμε μαζί τους, καθώς και οι πωλητές οι οποίοι ήταν πολύ θετικοί παρ' όλο που ήμασταν νέοι στις δράσεις» (Zoe)
  • «Εντυπωσιάστηκα πολύ από το πόσο οργανωμένα και αποδοτικά εργάζεται το Μπορούμε για να συγκεντρώσει γρήγορα τα αδιάθετα προϊόντα από τους πωλητές. Είναι ξεκάθαρο ότι έχουν δουλέψει πολύ σκληρά για να δημιουργήσουν ένα τόσο οργανωμένο σύστημα εργασίας σε μια πόλη τόσο μεγάλη όπως η Αθήνα» (Darden)
  • «Η πρώτη μου συμμετοχή σε δράση του Μπορούμε πήγε πολύ καλά. Μου άρεσε πόσο φιλικοί ήταν οι άλλοι εθελοντές, καθώς και οι πωλητές των λαϊκών αγορών» (Markella)

Μοιράζονται επίσης, ως εθελοντές, τη σημασία γι' αυτούς της συμμετοχής σε ένα πρόγραμμα όπως το «Μπορούμε στη Λαϊκή»:

  • «Γνωρίζοντας ότι με το να διαθέσω λίγες ώρες της ημέρας μου για να συγκεντρώσω φαγητό το οποίο θα σπαταλιόταν με κάνει να αισθάνομαι ότι έχω συμβάλει σε κάτι σημαντικό και ότι έχω κάνει τη διαφορά στη ζωή κάποιου ανθρώπου» (Zoe)
  • «Χαίρομαι πολύ που συμμετείχα σε μια πρωτοβουλία που γνωρίζω ότι σίγουρα έχει βοηθήσει πάρα πολλούς ανθρώπους σε ανάγκη. Αισθάνομαι πραγματικά ευτυχής να βοηθώ να μειωθεί η σπατάλη των τροφίμων, κάτι που προσπαθώ να κάνω και στην προσωπική μου ζωή» (Darden)
  • «Δεν είχα καταλάβει πόση χαρά θα αισθανόμουν με το να συμβάλλω στο έργο μιας τόσο ξεχωριστής οργάνωσης» (Markella)

Οι φίλοι μας εθελοντές του Greek America Foundation έκαναν μεγάλη διαφορά στην αποτελεσματικότητα του έργου μας το διάστημα που συμμετείχαν μαζί μας στις δράσεις του «Μπορούμε στη Λαϊκή». Ελπίζουμε να έχουμε τη χαρά να τους συναντήσουμε και πάλι, καθώς και να συνεχιστεί η συνεργασία μας με το Greek America Foundation και στο μέλλον.