;

"Είμαστε ομάδα και βοηθάμε σχεδόν 100 οικογένειες"λένε στην Καισαριανή!

Κυρ 22 Απριλίου 2012
Είμαστε πολύ τυχεροί, καθώς τους τελευταίους μήνες έχουμε γνωρίσει και συνεργαστεί με πολλές εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται σε διάφορες γειτονιές της Ελλάδας όπως για παράδειγμα στον Ταύρο, τα Εξάρχεια, το Μαρούσι, την Πάρο και τη Σκιάθο. Αυτές οι ομάδες βοηθάνε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα σίτισης μεταξύ πολλών άλλων. Μία τέτοια ομάδα είναι και η Ομάδα Εθελοντών Κοινωνικής Στήριξης Καισαριανής. Πολλές φορές συμβαίνουν θετικά πράγματα γύρω μας, τα οποία όμως εμείς δεν γνωρίζουμε. Γι'αυτό πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να προβάλλουμε τις δράσεις των εθελοντικών ομάδων μέσα στην ιστοσελίδα μας.

Μπορεί μέχρι σήμερα να μην ξέρατε τίποτα για την Ομάδα, αλλά τώρα που το μάθατε να θέλετε να βοηθήσετε. Επίσης, μπορεί αν ζείτε σε μια γειτονιά που δεν έχει κάποια ανάλογη δράση και να εμπνευστείτε. Γι'αυτό λοιπόν σας παρουσιάζουμε την Ομάδα Εθελοντών Κοινωνικής Στήριξης Καισαριανής. Ιδρύθηκε το 2007 από το Κέντρο Υγείας Παιδιού Καισαριανής με σκοπό την υποστήριξη οικογενειών και ατόμων που αντιμετωπίζουν κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα. Η Ομάδα συντονίζεται από την κοινωνική λειτουργό και την ψυχολόγο του Κέντρου και εκπαιδεύεται συστηματικά σε θέματα εθελοντισμού. 

Οι τομείς δράσης της είναι εξής: στήριξη ατόμων και οικογενειών με κοινωνικά και ιατρικά προβλήματα χωρίς όπως λένε ¨κοινωνικό δίκτυο"ή  μητέρων που μεγαλώνουν μόνες τους τα παιδιά τους ενίσχυση μαθητών στα μαθήματά τους όταν οι γονείς δεν έχουν τη δυνατότητα βοήθειας ενεργοποίηση πηγών για την εξεύρεση τροφίμων, ρούχων και άλλων ειδών για την υποστήριξη των ευάλωτων οικογενειών και ατόμων Οι εξυπηρετούμενες οικογένειες οι οποίες λαμβάνουν βοήθεια πλησιάζουν τις 100, ενώ οι μισές από αυτές έχουν οξύτατο πρόβλημα επιβίωσης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από την Ομάδα, η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίζει είναι η εξεύρεση τροφίμων, χρημάτων και φαρμάκων. Όπως δηλώνουν οι ίδιοι:"Το κίνητρο της Ομάδας είναι η αλληλεγγύη και συμπαράσταση στις δοκιμαζόμενες οικογένειες. Η ανταμοιβή της Ομάδας είναι η χαρά που παίρνουν τα μέλη της όταν ανακουφίζονται συνάνθρωποί τους." Ξεκινήσαμε τη συνεργασία μας με την Ομάδα Εθελοντών Κοινωνικής Στήριξης Καισαριανής το Δεκέμβριο του 2011. Και είμαστε πολύ ευτυχισμένοι που σήμερα δηλώνουν ότι"από τη συνεργασία με το ΜΠΟΡΟΥΜΕ μόνο θετικά μπορούμε να σημειώσουμε. Οι οικογένειες έχουν κατ' επανάληψη βοηθηθεί με έτοιμες μερίδες φαγητού, γλυκίσματα κά..."

Όποιος ενδιαφέρεται να βοηθήσει μπορεί να μας τηλεφωνήσει στο τηλ. 210 3237805  ή να μας στείλει email στο [email protected]

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με την Ομάδα, τα τηλ της είναι: 210 7212193 και 210 7233872

Πηγή φωτ. digitalart