;

Διάσωση & προσφορά λεμονιών από τους εργαζόμενους της MSD!

Τετ 03 Μαρτίου 2021

Είναι μεγάλη μας χαρά να έχουμε τους εργαζόμενους της MSD, μέσα από τις δράσεις εθελοντισμού που πραγματοποιούν, σταθερό σύμμαχό μας στη μείωση της σπατάλης τροφίμων, και μάλιστα με κάθε δυνατό τρόπο!

Οι εργαζόμενοι της MSD, επί σειρά ετών, φροντίζουν με τη βοήθεια του Μπορούμε να μην πηγαίνει «Καμία μερίδα φαγητού χαμένη». Μέχρι και τις αρχές του 2020, προσέφεραν με ασφάλεια σε κοινωφελείς φορείς αδιάθετα γεύματα, που προέκυπταν από την τραπεζαρία τους, αλλά και εδέσματα από εσωτερικές εταιρικές τους εκδηλώσεις.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι της εταιρείας, στο πλαίσιο έμπρακτης στήριξης του εθελοντισμού, έχουν συμμετάσχει και σε δράσεις του Μπορούμε, όπως π.χ. σε δράσεις του προγράμματος «Μπορούμε στο Χωράφι» για τη διάσωση αγροτικής παραγωγής, που κινδυνεύει να χαθεί, προσφέροντας κατόπιν τα προϊόντα της γης για κοινωφελή σκοπό.

Μας συγκινεί το γεγονός ότι ακόμα και στην τρέχουσα δυσχερή κατάσταση με τους ισχύοντες περιορισμούς, αναζητούν συνεχώς τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας μας και στήριξης της συλλογικής προσπάθειας για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων και αύξησης της επισιτιστικής στήριξης κοινωνικά ευάλωτων ομάδων.

Με ένα μεγάλο χαμόγελο υποδεχθήκαμε την πρότασή τους να μαζέψουν τα λεμόνια από τον κήπο τους στον χώρο όπου βρίσκονται τα γραφεία της εταιρείας στην Αθήνα. Έτσι και έγινε, και κατάφεραν να συγκεντρώσουν σημαντική ποσότητα από λεμόνια, τα οποία στη συνέχεια προσέφεραν με τη βοήθειά μας σε τοπικό συσσίτιο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συμμετέχοντες, που πραγματοποίησαν αυτή τη δράση και μάλιστα στις τρέχουσες δυσμενείς συνθήκες.