;

Δέκα χρόνια πολύτιμης συνεργασίας με την ΑΒ Βασιλόπουλος!

Πεμ 02 Νοεμβρίου 2023

Από την έναρξη λειτουργίας του Μπορούμε μέχρι σήμερα έχουμε σώσει και προσφέρει συνολικά περισσότερες από 70 εκατομμύρια μερίδες τρόφιμα. Μας τιμά, μας χαροποιεί και μας συγκινεί η προσφορά κάθε δωρητή και κάθε μερίδας με στόχο τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων και την ενίσχυση της επισιτιστικής στήριξης συνανθρώπων μας.

Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς και ευγνώμονες για τη συνεργασία μας με την ΑΒ Βασιλόπουλος. Εδώ και δέκα χρόνια, έχουμε αναπτύξει μια πανευρωπαϊκά πρωτοπόρο προσέγγιση με στόχο τη διάσωση & προσφορά τροφίμων υπέρ κοινωφελών φορέων στον κλάδο του λιανικού εμπορίου.

Η συνεργασία μας ξεκίνησε πιλοτικά το καλοκαίρι του 2013 με 3 καταστήματα και έκτοτε έχει επεκταθεί σε περισσότερα από 300 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, με τα τρόφιμα που έχουν προσφερθεί σε συνανθρώπους μας σε ανάγκη να ανέρχονται σε  πολλά  εκατομμύρια μερίδες!

Αξιοσημείωτος είναι αφενός ο κοινωνικός αντίκτυπος του προγράμματος, καθώς μέσω αυτού καλύπτονται σε πολλές περιπτώσεις έως και το σύνολο των επισιτιστικών αναγκών του φορέα και των ωφελούμενων του, και αφετέρου ο περιβαλλοντικός χάρη στην πρόληψη της σπατάλης τροφίμων.

Σε καθημερινή βάση, μέσω του προγράμματος της εταιρείας «Τρόφιμα Αγάπης», τρόφιμα τα οποία αποσύρονται από το ράφι λόγω κοντινής ημερομηνίας ανάλωσης ή «ταλαιπωρημένης συσκευασίας», προσφέρονται σε –συνεργαζόμενους με το Μπορούμε- τοπικούς κοινωφελείς φορείς. Τα είδη των προϊόντων που προσφέρονται, τηρουμένων βεβαίως των προβλεπόμενων κανόνων ασφάλειας τροφίμων, περιλαμβάνουν ξηρά προϊόντα ραφιού, μαγειρεμένα γεύματα, συσκευασμένα φρούτα  & λαχανικά, καθώς και συσκευασμένα είδη συντήρησης και κατάψυξης.

Ως Μπορούμε αλλά και εκ μέρους των χιλιάδων ωφελουμένων σε όλη την Ελλάδα, θέλουμε να εκφράσουμε τις πλέον εγκάρδιες ευχαριστίες μας στην ΑΒ Βασιλόπουλος!

Πέραν αυτής της πολύ σημαντικής συνεργασίας, επιπλέον η ΑΒ Βασιλόπουλος  είναι σταθερά δίπλα μας, παρέχοντας πολύτιμη στήριξη στο Μπορούμε για τη λειτουργία του (π.χ. διάθεση ακινήτου τους που στεγάζει το Σπίτι του Μπορούμε) και την υλοποίηση των προγραμμάτων μας (π.χ. προμήθειες για δράσεις ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης).

Τέλος, όταν μετά από χρόνια προσπάθειας να δημιουργήσουμε μια εθνική συμμαχία για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων με βασικό εμπόδιο τη χρηματοδότηση, η ΑΒ Βασιλόπουλος ήταν και πάλι στο πλευρό μας. Εκφράζοντας πλήρη εμπιστοσύνη στο Μπορούμε, παρείχε την αρχική χρηματοδότηση και έκτοτε συνεχίζει σταθερά να στηρίζει, καθιστώντας εφικτή τη δημιουργία και λειτουργία του πιο φιλόδοξου εγχειρήματος για τη μείωση σπατάλης τροφίμων στην Ελλάδα. Η «Συμμαχία για τη Μείωση Σπατάλης Τροφίμων» στην Ελλάδα αριθμεί σήμερα ήδη 79 Συνεργαζόμενα Μέρη!

Κλείνουμε με την ευχή να έχουμε την ευκαιρία να συνεχίζουμε να συνδημιουργούμε με τους υπέροχους ανθρώπους της ΑΒ ακόμα περισσότερες ωφέλιμες -για την κοινωνία και το περιβάλλον - δράσεις στο μέλλον!