;

Μπορούμε το 2016

Τετ 08 Μαρτίου 2017
Το 2016 υπήρξε μια εξαιρετικά παραγωγική χρονιά για την οργάνωση μας κατά την οποία σχεδόν διπλασιάσαμε την ποσότητα φαγητού που σώσαμε&προσφέραμε σε όλη την Ελλάδα σε περισσότερες από 7 εκατομμύρια μερίδες φαγητού, αυξάνοντας παράλληλα την αναλογία προσφερόμενων μερίδων φαγητού ως προς το κόστος λειτουργίας μας στις 40 μερίδες για κάθε 1€ κόστους. 

Το παραπάνω κόστος λειτουργίας συμπεριλαμβάνει επίσης όλες τις άλλες δράσεις του Μπορούμε, πάντα στο πλαίσιο των στόχων της μείωσης της σπατάλης φαγητού και της αύξησης της επισιτιστικής προσφοράς. Στα ήδη υπάρχοντα προγράμματα προστέθηκαν το 2016:το ευρωπαϊκό μας πρόγραμμα «SavingFood», μέσω του οποίου δημιουργούμε –μεταξύ άλλων- μια διαδικτυακή πλατφόρμα ενίσχυσης του μοντέλου διάσωσης και προσφοράς τροφίμων του Μπορούμεο «Λαχανόκηπος του Μπορούμε», δηλαδή η καλλιέργεια παραχωρούμενων εκτάσεων με στόχο την εκπαίδευση παιδιών, την προώθηση του εθελοντισμού και την προσφορά φρέσκων λαχανικών σε τοπικούς κοινωφελείς φορείς.

Το 2016 υπήρξε επίσης μια χρονιά αναγνώρισης και βράβευσης του Μπορούμε για τον κοινωνικό αντίκτυπο των δράσεων μας. Η μεγαλύτερη βράβευση για εμάς βρίσκεται ασφαλώς στην εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι πολλές εκατοντάδες ιδιώτες και εταιρικοί δωρητές τροφίμων, οι εκατοντάδες κοινωφελείς φορείς που συνεργάστηκαν μαζί μας για την παραλαβή αυτών των τροφίμων, οι χορηγοί του Μπορούμε, και κυρίως οι δεκάδες εθελοντές που επέλεξαν την οργάνωση μας για να προσφέρουν γενναιόδωρα το χρόνο και τις δεξιότητες τους ώστε να υποστηρίξουν τις δράσεις μας.

Ξεκινάμε το 2017 με πολλή ενέργεια και δημιουργικότητα με στόχο να πλησιάσουμε ακόμα περισσότερο την επίτευξη του οράματος του Μπορούμε για την ανάπτυξη ενός κοινωνικού κινήματος μείωσης της σπατάλης φαγητού και ταυτόχρονα αύξησης της επισιτιστικής στήριξης ανθρώπων σε ανάγκη με βάση την εθελοντική προσφορά.

Κάνοντας κλικ εδώ μπορείτε να διαβάσετε το συνολικό απολογισμό της δράσης μας για το 2016.