;

Μπορούμε στο νηπιαγωγείο σε όλη την Ελλάδα με τον «Δινώσαυρο»

Τρι 14 Δεκεμβρίου 2021

Οι παρουσιάσεις του εκπαιδευτικού προγράμματος «Μπορούμε στο Σχολείο» μας γεμίζουν πάντα με αισιοδοξία λόγω του ενθουσιασμού των παιδιών και της θέλησης τους να μάθουν τι συμβαίνει όταν σπαταλάμε το φαγητό μας, καθώς και τι μπορούν να κάνουν για να μην πηγαίνει «Καμία μερίδα φαγητού χαμένη», όπως λέμε εδώ στο Μπορούμε.

Στο προσχολικό επίπεδο οι δράσεις του προγράμματος μας βασίζονται στο υπέροχο βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου και της Αλεξάνδρας Κ* «Δινώσαυρος», το οποίο μεταφέρει με τον πιο όμορφο τρόπο το μήνυμα μας στα παιδιά.

Δεκάδες νηπιαγωγεία από κάθε γωνία της Ελλάδας έχουν συμμετάσχει τα τελευταία χρόνια στο «Μπορούμε στο Σχολείο», με τον «Δινώσαυρο» να έχει ταξιδέψει μέχρι σήμερα από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, τα Ιωάννινα και ορεινά χωριά του Μετσόβου, τη Ρόδο και μικρά χωριά της Κορινθίας και της Αργολίδας μέχρι και μειονοτικά χωριά της Ξάνθης, ώστε όλοι οι μαθητές να γίνουν Food Saving Warriors. Και το ταξίδι συνεχίζεται…

Με αγάπη για αυτό που κάνουμε συνεχίζουμε να εξελίσσουμε το υλικό μας αντλώντας έμπνευση από τις συνομιλίες μας με τα παιδιά και φυσικά από τον αγαπημένο μας «Δινώσαυρο».

Οι μικροί μας Food Saving Warriors μας εντυπωσιάζουν καθημερινά και μας γεμίζουν με την αισιοδοξία πως αυτός ο κόσμος μπορεί να έχει ένα καλύτερο μέλλον!