;

«Μπορούμε στη Λαϊκή» στη Θεσσαλονίκη

Τρι 15 Δεκεμβρίου 2020
Από το 2018 το Μπορούμε σώζει και προσφέρει τα αξιοποιήσιμα περισσευούμενα τρόφιμα από λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης σε τοπικούς κοινωφελείς φορείς. Η αρχή έγινε τον Φεβρουάριο του 2018 με 2 λαϊκές αγορές που συνεργάστηκαν για το Μπορούμε ενώ πλέον 7 συνολικά λαϊκές αγορές στηρίζουν κοινωφελείς φορείς και ανθρώπους σε διατροφική ανασφάλεια με τα τρόφιμα που οι πωλητές τους δε θα διαθέσουν την επόμενη ημέρα.
Από τότε ως σήμερα οι 7 λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης έχουν προσφέρει πάνω από 77.000 κιλά. Αξιοσημείωτη είναι η αποδοχή και η γενναιοδωρία των πωλητών των λαϊκών αγορών οι οποίοι στηρίζουν το έργο του Μπορούμε με αμείωτο ενδιαφέρον ακόμα και μέσα στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας. 
 
Όλα αυτά επιτυγχάνονται με τη βοήθεια δεκάδων εθελοντών που έχουν στηρίξει τις εβδομαδιαίες δράσεις του προγράμματος «Μπορούμε στη Λαϊκή». Υπό την συνεχή καθοδήγηση και τον συντονισμό στην αρχή του Παναγιώτη και τους τελευταίους μήνες του Αλέξανδρου, τους ανθρώπους του Μπορούμε στη Θεσσαλονίκη, οι ομάδες εθελοντών μας μαζί με τους κοινωφελείς φορείς επιτυγχάνουν δεκάδες κιλά αξιοποιήσιμων τροφίμων κάθε εβδομάδα να μην καταλήγουν στη χωματερή, αλλά να αξιοποιούνται από ανθρώπους που τα έχουν πραγματικά ανάγκη. 
 
Το Μπορούμε θα συνεχίσει μέσα από την εξαιρετική συνεργασία του με τις λαϊκές αγορές και τη στήριξη των εθελοντών του, να στηρίζει τους κοινωφελείς φορείς της Θεσσαλονίκης, των οποίων οι ανάγκες αυξάνονται εξαιτίας της πανδημίας. Στόχος είναι το προσεχές διάστημα η συνεργασία του Μπορούμε με τις λαϊκές αγορές της πόλης να διευρυνθεί ακόμα περισσότερο με στόχο να σώζονται και να προσφέρονται περισσότερα αξιοποιήσιμα πολύτιμα τρόφιμα σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.
 
Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε από την καρδιά μας το The Hellenic Initiative Australia για την αμέριστη στήριξη του προγράμματος τα περασμένα πέντε χρόνια.