;

«Μπορούμε στη Λαϊκή»: εξαιρετικά αποτελέσματα σε μια δύσκολη χρονιά

Τετ 03 Φεβρουαρίου 2021

Μόνο ως εξαιρετικά μπορούν να χαρακτηριστούν τα αποτελέσματα του προγράμματος «Μπορούμε στη Λαϊκή» για το 2020.

Μέσα στη χρονιά της πανδημίας, το διάστημα που καμία δραστηριότητα και τομέας της ζωής μας δεν έμεινε αλώβητος και που οι αντοχές όλων σε πολλά επίπεδα δοκιμάστηκαν, οι πωλητές των συνεργαζόμενων με το Μπορούμε λαϊκών αγορών προσέφεραν και οι εθελοντές μας συγκέντρωσαν, πάνω από 97.000 κιλά αξιοποιήσιμα φρούτα και λαχανικά που στήριξαν δεκάδες κοινωφελείς φορείς και εκατοντάδες ανθρώπους σε ανάγκη, αντί αυτά να καταλήξουν στα σκουπίδια.

Η κίνηση αλληλεγγύης των πωλητών των λαϊκών αγορών προς τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη συνεχίστηκε με αμείωτο ρυθμό και το 2020, παρ' όλες τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν ακόμα στην εργασία τους λόγω της πανδημίας.

Από την άλλη, οι ανάγκες των κοινωφελών φορέων συνεχίστηκαν ή και αυξήθηκαν, αφού πολλοί συνάνθρωποι μας αναγκάστηκαν να ζητήσουν στήριξη για να τα βγάλουν πέρα στην καθημερινότητα τους.

Στο Μπορούμε, προσαρμοζόμενοι κάθε φορά στα δεδομένα και τις ανάγκες της εκάστοτε περιόδου ανταποκριθήκαμε, βοηθώντας με τους εθελοντές μας ώστε η ιδιαίτερα αξιόλογη προσφορά των λαϊκών αγορών να φτάσει εκεί που υπάρχει ανάγκη.

Με πρωταρχικό μας μέλημα την ασφάλεια και τη στήριξη όλων, θα συνεχίσουμε το έργο μας και το 2021.

Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας προς τους εκατοντάδες εθελοντές μας που δε δίστασαν και το 2020 να δώσουν δυναμικά το 'παρών' στη στήριξη όσων έχουν ανάγκη, την Ελληνική Πρωτοβουλία Αυστραλίας (The Hellenic Initiative Australia) για την πολυετή, συνεχή και εξαιρετικά σημαντική στήριξή της και, φυσικά, σε όλους τους πωλητές των λαϊκών αγορών που για μια ακόμα χρονιά έδειξαν την αλληλεγγύη τους και την κοινωνική ευαισθησία τους, στηρίζοντας το έργο του Μπορούμε.