;

Μπορούμε να σώσουμε φαγητό και για τα ζώα;

Τρι 24 Αυγούστου 2021

Πρωταρχικός σκοπός του Μπορούμε είναι η μείωση της σπατάλης τροφίμων και η αξιοποίηση περισσευούμενων τροφίμων για αυτούς που τα έχουν ανάγκη. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων διάσωσης & κοινωφελούς προσφοράς τροφίμων αυτά αφορούν ανθρώπινη κατανάλωση, δηλαδή καταναλώνονται από τους ωφελούμενους των συσσιτίων, κοινωνικών παντοπωλείων και άλλων κοινωφελών οργανώσεων που στηρίζουμε.

Υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα του Μπορούμε, που αφορούν τη διάσωση & προσφορά τροφίμων προς ζώα. Μία τέτοια όμορφη περίπτωση μας έτυχε πριν μερικές μέρες κατόπιν ειδοποίησης των φίλων μας από τα My market ότι έχουν να προσφέρουν μια μεγάλη ποσότητα τροφής για σκυλιά και γάτες, την οποία, δυστυχώς, δεν μπορούσαν να αξιοποιήσουν πλέον εμπορικά. Αμέσως καλέσαμε το αγαπημένο μας Stray.gr - Σωματείο Περίθαλψης & Προστασίας Αδέσποτων Ζώων (Official), το μη κερδοσκοπικό σωματείο, το οποίο από το 2003 προστατεύει και φροντίζει αδέσποτα ζώα.

Η ανταπόκριση τους ήταν άμεση με αποτέλεσμα ήδη αυτά τα τρόφιμα, αντί να επιβαρύνουν το περιβάλλον έχοντας μετατράπει σε απορρίμματα, να τα απολαμβάνουν τα ζώα που αυτές τις μέρες φροντίζουν οι εθελοντές του stray.gr

Ευχαριστούμε θερμά τα My market για τη συνεχή στήριξη του έργου του Μπορούμε με στόχο τη μείωση της σπατάλης τροφίμων καθώς και το stray.gr για την άμεση ανταπόκριση του και το πολύτιμο έργο τους!