;

ΑΒ Βασιλόπουλος & Μπορούμε: μια πολύτιμη συνεργασία ουσιαστικής προσφοράς

Τρι 14 Δεκεμβρίου 2021

Θα αρκούσε από μόνο του το γεγονός ότι η ΑΒ Βασιλόπουλος είναι σταθερά ο μεγαλύτερος δωρητής τροφίμων του Μπορούμε για να τους είμαστε ευγνώμονες. Πολύ περισσότερο όμως, η στήριξή τους είναι ένθερμη και διαρκής, η συνεργασία μας ουσιαστική και πολυεπίπεδη.

Η συνεργασία μας ξεκίνησε το 2013 όταν δημιουργήσαμε για πρώτη φορά έναν μηχανισμό καθημερινής προσφοράς των προϊόντων ενός καταστήματος ΑΒ, τα οποία πληρούν όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας τροφίμων, αλλά δυστυχώς δεν μπορούν πλέον να αξιοποιηθούν εμπορικά, προς κοντινούς κοινωφελείς φορείς. Αρχής γενομένης με 3 πιλοτικά καταστήματα, ακολούθησε σταδιακή διεύρυνση με στόχο την πλήρη ένταξη όλων των καταστημάτων ΑΒ σε κάθε γωνιά της Ελλάδας στο δίκτυο διάσωσης & προσφοράς τροφίμων!

Το αποτέλεσμα αυτής της πρωτότυπης συνεργασίας είναι πράγματι αξιοθαύμαστο καθώς εκατομμύρια μερίδες τροφίμων έχουν σωθεί & προσφερθεί σε εκατοντάδες κοινωφελείς φορείς σε όλη τη χώρα. Αξιοσημείωτος είναι αφενός ο κοινωνικός αντίκτυπος του προγράμματος, καθώς μέσω αυτού καλύπτονται σε πολλές περιπτώσεις έως και το σύνολο των επισιτιστικών αναγκών του φορέα και των ωφελούμενων του, και αφετέρου ο περιβαλλοντικός, καθώς τα πλεονάσματα τροφίμων όχι απλώς δεν καταλήγουν σε καταστροφή, αλλά αξιοποιούνται με τον βέλτιστο τρόπο, δηλαδή για ανθρώπινη κατανάλωση.

Επιπροσθέτως, για πολλά συναπτά έτη, κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα, συνεργαστήκαμε με την ΑΒ Βασιλόπουλος για την παροχή πακέτων πλήρους εορταστικού γεύματος προς χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα. Όσον αφορά το πρόγραμμα προσφοράς που υλοποιούμε τα φετινά Χριστούγεννα, θα σας πούμε περισσότερα πολύ σύντομα…

Η ΑΒ Βασιλόπουλος έχει υπάρξει κοντά μας και σε όλες τις μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις ενημέρωσης πολιτών που έχουμε υλοποιήσει από το 2013 ως σήμερα, προσφέροντας τα τρόφιμα και υλικά, που ήταν απαραίτητα για την υλοποίηση δράσεων ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης.

Όταν η οργάνωση βρέθηκε σε δύσκολη θέση, αναγκαζόμενη να απομακρυνθεί από το γραφείο της στο Μοναστηράκι, όπου και ξεκίνησε τη δράση της το 2012, η ΑΒ Βασιλόπουλος προσέφερε αμέσως και με άκρως ευνοϊκούς όρους ένα ακίνητό της για να στεγάσει το νέο Σπίτι του Μπορούμε.

Τέλος, όταν μετά από χρόνια προσπάθειας να δημιουργήσουμε μια εθνική συμμαχία για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων είχαμε φτάσει σχεδόν σε απόγνωση καθώς δεν ήταν δυνατόν να βρούμε την αρχική χρηματοδότηση, η ΑΒ Βασιλόπουλος ήταν και πάλι στο πλευρό μας. Εκφράζοντας πλήρη εμπιστοσύνη στο Μπορούμε, εξασφάλισε την αρχική χρηματοδότηση (και συνεχίζει να στηρίζει), καθιστώντας εφικτή τη δημιουργία και λειτουργία του, ίσως αποτελεσματικότερου, και, σίγουρα, πιο φιλόδοξου εγχειρήματος για τη μείωση σπατάλης τροφίμων στην Ελλάδα. Η «Συμμαχία για τη Μείωση Σπατάλης Τροφίμων» στην Ελλάδα αριθμεί σήμερα ήδη 57 Συνεργαζόμενα Μέρη!

Για όλα τα παραπάνω, αλλά και όλα τα χαμόγελα και γέλια που έχουμε μοιραστεί τα περασμένα χρόνια με τους ανθρώπους της εταιρείας, εκφράζουμε τις πλέον εγκάρδιες ευχαριστίες μας στην ΑΒ Βασιλόπουλος με την ευχή να συνδημιουργήσουμε ακόμα περισσότερες ωφέλιμες για το περιβάλλον και την κοινωνία δράσεις στο μέλλον.