;

Από τη Γαλλία με αγάπη!

Παρ 17 Ιουλίου 2020
Δύο νέοι συνεργάτες, σπουδαστές Πανεπιστημίων στη Γαλλία, συμμετέχουν εθελοντικά, κάνοντας την πρακτική τους στο πρόγραμμα «Μπορούμε στη Λαϊκή» ως το τέλος Ιουλίου. Ο Jules και ο Theo αποτελούν πολύ σημαντικές παρουσίες στην ομάδα του Μπορούμε, μια και μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έχουν αναλάβει σημαντικές αρμοδιότητες στο πρόγραμμα. Από την ομαλή διεκπεραίωση των δράσεων που συμμετέχουν, μέχρι τον υπολογισμό των ποσοτήτων των δωρεών από τις λαϊκές αγορές, την επαφή με εθελοντές και τον συντονισμό επιλεγμένων δράσεων, ο Theo και ο Jules, έχουν ανταποκριθεί πολύ γρήγορα στα δεδομένα του προγράμματος «Μπορούμε στη Λαϊκή» και έχουν συμβάλει στη «διάσωση» και προσφορά πολλών εκατοντάδων κιλών φρούτων και λαχανικών από συνεργαζόμενες λαϊκές αγορές. 
 
Ο Theo αναφέρει για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα:
 
«Η συνεργασία με το Μπορούμε αποτελεί μια εμπειρία αφύπνισης για μένα. Η συγκέντρωση τροφίμων στις λαϊκές αγορές μου έδωσε την ευκαιρία να συναντήσω πολλούς ανθρώπους από κοινωφελείς φορείς που συνεργάζονται με το Μπορούμε. Και η ίδια η ομάδα όμως του Μπορούμε είναι πολύ δυναμική και ζεστή, ήξεραν πώς να με κάνουν να αισθανθώ άνετα από την αρχή. Ο συνεργάτης μου, ο Jules και η συντονίστρια μας, η Άννα, είναι πολύ καλοί συνεργάτες και η ατμόσφαιρα εργασίας τόσο καλή! Η ίδια η δουλειά, η συγκέντρωση τροφίμων είναι πολύ έντονη διαδικασία, και λόγω της ζέστης τώρα το καλοκαίρι αλλά και λόγω της ποσότητας που πρέπει συχνά να μεταφέρουμε. Κάθε φορά που βλέπω όμως στο τέλος κάθε δράσης την ποσότητα των τροφίμων που σώσαμε αισθάνομαι μεγάλη ικανοποίηση. Τελος, έχοντας έρθει σε επαφή μέσα από τις δράσεις του προγράμματος με ωφελούμενους (όπως Αφγανοί μετανάστες) που λαμβάνουν στήριξη από τα τρόφιμα που συγκεντρώνουμε, έχω μάθει για τη ζωή τους, τις δυσκολίες που έχουν αντιμετωπίσει και τις εμπειρίες τους. Αυτή η επαφή με έχει αναστατώσει, με έχει κάνει να κάνω ένα βήμα πίσω και να αναλογιστώ τη δική μου κατάσταση και τη ζωή μου. Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος για τις γνωριμίες που έχω κάνει ως τώρα. Οπότε, όποιος θέλει να βοηθήσει και να ζήσει μια μεγάλη εμπειρία, συστήνω να συμμετάσχει στο Μπορούμε ανεπιφύλακτα!»
 
Ο Jules μοιράστηκε μαζί μας τις δικές του σκέψεις για τη συμμετοχή του στις δράσεις μας:
 
«Το να συμμετέχω στο Μπορούμε είναι μια πραγματικά καλή εμπειρία μια και σου δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσεις πώς λειτουργούν οι κοινωφελείς φορείς στην Αθήνα, και πώς μπορεί κανείς, μέσω του Μπορούμε, να βοηθήσει πολλούς ανθρώπους σε ανάγκη. Είναι φανταστικό να βλέπεις πόσα κιλά τροφίμων σώζουμε κάθε μέρα και σε κάνει να αισθάνεσαι τόσο καλά να γνωρίζεις ότι όλα αυτά τα φρούτα και λαχανικά, αντί να πεταχτούν, θα χρησιμοποιηθούν από διάφορους κοινωφελείς φορείς που τα χρειάζονται τόσο πολύ. Είναι πραγματικά ευλογία να είναι κανείς μέλος αυτής της μικρής κοινότητας και να παρατηρεί την έκταση της βοήθειας που παρέχουμε, καθώς και ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς να δουλεύουμε όλοι μαζί. 
 
Ομολογώ ότι όταν ξεκίνησα να συμμετέχω στην ομάδα εδώ, ήμουν λίγο επιφυλακτικός μια και στις προηγούμενες δουλειές μου οι άνθρωποι δεν ήταν πάντοτε φιλικοί προς τους νέους συνεργάτες. Πρέπει όμως να πω ότι από τη στιγμή που πάτησα το πόδι μου στο γραφείο ένιωσα σα μέλος της ομάδας. Η Άννα, η «προϊσταμένη» μου είναι επαγγελματίας, με γνώση του τι πρέπει να κάνουμε και η συνεργασία μαζί της είναι ευχάριστη. Μου δίνει πολλές ευκαιρίες να χειριστώ καταστάσεις μόνος μου και να δοκιμάσω νέα πράγματα. Και είναι πάντα χαμογελαστή! Και πρέπει να πω ότι όλοι εδώ στο γραφείο φαίνονται πολύ χαρούμενοι που εργάζονται εδώ μια και ανάμεσα στα τηλεφωνήματα ακούς αστεία και γέλια.»
Το να συνεργάζεται κανείς με το Μπορούμε ήταν (και είναι!) μια πολύ ωραία εμπειρία.
 
Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι όταν κάθε χρόνο δεχόμαστε τη βοήθεια εθελοντών από το εξωτερικό, όχι μόνο για μεμονωμένες δράσεις, αλλά και για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα, όπως συμβαίνει με τον Jules και τον Theo. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε να έχουμε τη χαρά συμμετοχής και άλλων σπουδαστών Πανεπιστημίων του εξωτερικού μια και η συμμετοχή τους αποτελεί πολύ σημαντική βοήθεια στο έργο του προγράμματος «Μπορούμε στη Λαϊκή».