;

300 κιλά πράσα σώθηκαν χάρη στην εθελοντική ομάδα της MSD

Πεμ 20 Μαΐου 2021

Ο βασικός πυλώνας δράσης του Μπορούμε αποτελείται από προγράμματα διάσωσης και προσφοράς τροφίμων που έχουμε δημιουργήσει με στόχο να είμαστε σε θέση να σώσουμε και να προσφέρουμε τρόφιμα από κάθε επίπεδο της διατροφικής αλυσίδας.

Ένα από αυτά τα προγράμματα είναι το «Μπορούμε στο Χωράφι», το οποίο έχει στόχο την αξιοποίηση της περισσευούμενης αγροτικής παραγωγής υπέρ κοινωφελών φορέων της ίδιας γεωγραφικής περιοχής με τη συμβολή εθελοντικών ομάδων, που βοηθούν στη συγκομιδή των προϊόντων. Το Μπορούμε συντονίζει την συλλογή και προσφορά προς τους κοινωφελείς φορείς διευκολύνοντας τον παραγωγό να προσφέρει αυτά που για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορεί δυστυχώς να πουλήσει. 

Σε αυτό το πλαίσιο οργανώσαμε την εθελοντική συγκομιδή πράσων που δυστυχώς είχαν περισσέψει από το χωράφι του κυρίου Γιώργου στον Μαραθώνα, ο οποίος και στο παρελθόν είχε σκεφτεί πολλές φορές να μας ειδοποιήσει ώστε αντί να χαθούν τα προϊόντα του, να τα μαζέψουμε και να τα προσφέρουμε σε κοινωφελείς φορείς της περιοχής.

Χαρήκαμε πολύ όταν διαπιστώσαμε ότι οι φίλοι μας από την εταιρεία MSD είχαν, όπως άλλωστε και άλλες φορές στο παρελθόν, την πρόθεση να κινητοποιηθούν, ώστε να μεταβούν ένα πρωινό στον Μαραθώνα και να σώσουν τα πράσα του κ. Γιώργου. Οι εθελοντές της MSD για άλλη μια φορά απέδειξαν την ικανότητα τους στο «Μπορούμε στο Χωράφι» καθώς μια ομάδα 12 εθελοντών της έσωσε συνολικά 300 κιλά πράσα, τα οποία προσφέραμε στον Δήμο Μαραθώνα για τις ανάγκες των κοινωνικών δομών τους.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην υπέροχη εθελοντική ομάδα της MSD, η οποία για άλλη μια φορά απέδειξε με πράξεις τη μεγάλη ευαισθησία που έχει η εταιρεία για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων, και φυσικά ένα ξεχωριστό μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Γιώργο για τη γενναιοδωρία του!