;

173 τόνοι φρούτων και λαχανικών διασώθηκαν για καλό σκοπό το 2021

Τετ 26 Ιανουαρίου 2022

Όταν ξεκινήσαμε τη λειτουργία του Μπορούμε το 2012, σε όλες σχεδόν τις επαφές που είχαμε με κοινωφελείς φορείς εντοπίζαμε μεγάλες ανάγκες σε φρούτα και λαχανικά. Προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, στα οποία όμως υπήρχε καθόλου ή ελάχιστη πρόσβαση.

Από το 2015 που δημιουργήσαμε το πρόγραμμα «Μπορούμε στη Λαϊκή» μέχρι σήμερα, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, γιατί καταφέραμε να καλύψουμε ένα πολύ μεγάλο κενό στις διατροφικές ανάγκες πολλών συνανθρώπων μας σε ανάγκη.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι 7 χρόνια μετά και παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω της πανδημίας, καταφέραμε το 2021 να διασώσουμε και να προσφέρουμε περισσότερους από 173 τόνους αξιοποιήσιμων και περισσευούμενων φρούτων και λαχανικών σε 29 κοινωφελείς φορείς (22 στην Αθήνα και 7 στη Θεσσαλονίκη).

Καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς, χάρη στη συμμετοχή εκατοντάδων εθελοντών κάθε ηλικίας πραγματοποιήσαμε 929 δράσεις σε 29 λαϊκές αγορές (19 στην Αθήνα και 10 στη Θεσσαλονίκη) στις οποίες έχουμε εβδομαδιαία παρουσία.

Σε περίοδο πανδημίας, αξίζουν 173 τόνοι μπράβο σε όλους όσους συνεχίζουν να προσφέρουν το κοινωνικό τους έργο με αξιοπρεπή και οργανωμένο τρόπο. Τους παραγωγούς και πωλητές των λαϊκών αγορών, τους εθελοντές μας, τους κοινωφελείς φορείς και φυσικά την The Hellenic Initiative Australia για την πολύχρονη σχέση εμπιστοσύνης και την τεράστια στήριξη στο έργο του Μπορούμε.