;

Το έργο του Μπορούμε εμπνέει εθελοντές από το εξωτερικό

Τετ 01 Ιουνίου 2022

Όταν μοιράζεσαι κοινές ανησυχίες και ενδιαφέροντα για το περιβάλλον και την κοινωνία με ανθρώπους από άλλες χώρες, με διαφορετική κουλτούρα και νοοτροπία, τότε μπορείς να επιτύχεις σπουδαία πράγματα. Ο εθελοντισμός ενώνει και αυτό φαίνεται στην πράξη.

Τα τελευταία 5 χρόνια έχουμε υποδεχθεί δεκάδες εθελοντές από το εξωτερικό, μεταξύ των οποίων πολλούς σπουδαστές, με στόχο να συνδράμουν στο έργο του Μπορούμε, είτε στο πλαίσιο προγραμμάτων των Πανεπιστημίων τους είτε γιατί επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά και να αποκτήσουν διαφορετική εμπειρία. Και στις δύο περιπτώσεις, αυτό που μας συγκινεί είναι ότι επιλέγουν το Μπορούμε γιατί πιστεύουν σε αυτό που κάνουμε. 

Την περίοδο αυτή έχουμε κοντά μας την Eugenie, τη Margaux, την Toscane, την Amalia, τη Laura, τη Jeahanne, τη Marion οι οποίες συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Μπορούμε στη Λαϊκή». Είναι όλες σπουδάστριες γνωστών γαλλικών πανεπιστημίων, που από την πρώτη στιγμή μας εντυπωσίασαν με την προσαρμοστικότητα τους στο νέο περιβάλλον, την προθυμία τους, την ευγενική τους παρουσία, τον επαγγελματισμό -παρά το νεαρό της ηλικίας τους- και τη διάθεση να προσφέρουν με όποιον τρόπο τους ζητηθεί. 

Η συμμετοχή τους στο έργο του Μπορούμε ξεκινά στις λαϊκές αγορές, όπου το Μπορούμε, με τη στήριξη και τη γενναιοδωρία των πωλητών και τη συμμετοχή εθελοντικών ομάδων, σώζει περισσευούμενα φρούτα και λαχανικά και ολοκληρώνεται με την προσφορά των προϊόντων σε κοινωφελείς φορείς και τη συμμετοχή στο έργο τους. 

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλες τις εθελόντριες μας από το εξωτερικό, γιατί μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα όχι μόνο κέρδισαν την εμπιστοσύνη μας με την προθυμία και τη θετική τους ενέργεια αλλά και γιατί απέδειξαν ότι όλοι μπορούν να γίνουν σπουδαίοι εθελοντές από όποια χώρα κι αν προέρχονται.

Φυσικά ένα μεγάλο ευχαριστώ και στην The Hellenic Initiative Australia για τη διαρκή στήριξη του προγράμματός μας "Μπορούμε στη Λαϊκή".