;

Η Κινητήρια Δύναμη του Μπορούμε #14

Παρ 30 Ιουλίου 2021

Η κινητήρια δύναμη του Μπορούμε είναι οι εθελοντές του.

Ο Δημήτρης μοιράζεται μαζί μας τις σκέψεις του για τον εθελοντισμό και τις εντυπώσεις του από τη συμμετοχή του στις δράσεις και το έργο του Μπορούμε.

Λίγα λόγια για εσένα:

Γεννήθηκα και μεγαλώνω στην Αγία Παρασκευή, είμαι 20 χρονών και σπουδάζω στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο τμήμα της Κοινωνικής Πολιτικής. Έλκω την καταγωγή μου από το όμορφο νησί της Κύθνου όπως και από την ορεινή, πέτρινη και κεραμιδοσκεπασμένη Ανδρίτσαινα. Ασχολούμαι με τη μουσική και τον αθλητισμό. Είμαι επαγγελματίας φωτογράφος, καθώς γεννήθηκα σε μια αμιγώς οικογένεια φωτογράφων. Έχω αγάπη για το θέατρο, τη δημοσιογραφία, τη λογοτεχνία και τη συγγραφή.

Γιατί αποφάσισες να γίνεις εθελοντής:

Κατά τη διάρκεια μιας έρευνας στο διαδίκτυο σχετικά με τον εθελοντισμό σε ποικίλους οργανισμούς, μπήκα στην ιστοσελίδα μιας γνωστής ΜΚΟ στην οποία διάβασα το εξής: «Όταν δεν δίνεις και περιμένεις να πάρεις, είσαι εγωιστής. Όταν δίνεις και περιμένεις να πάρεις, είσαι άνθρωπος. Όταν δίνεις και δεν περιμένεις να πάρεις, είσαι κάτι παραπάνω. Είσαι Εθελοντής.» Ίσως η εν λόγω πρόταση να μου παρουσίασε τι είναι στην πραγματικότητα ο εθελοντισμός και σε συνδυασμό με τη φύση των σπουδών μου να αποτέλεσε την κινητήρια δύναμη που με ώθησε σε αυτή την ευλογημένη απόφαση.

Πόσο εύκολο/δύσκολο είναι να μιλήσεις σε κάποιον για τον εθελοντισμό:

Προσωπικά με χαροποιεί ιδιαιτέρως όταν μου δίνεται η ευκαιρία και το «βήμα» να μιλήσω και να συζητήσω σχετικά με τον εθελοντισμό. Εν ολίγοις θεωρώ υπερβολικά εύκολο να ενημερώσω κάποιον για το κομμάτι του εθελοντισμού, θεωρώντας παράλληλα και την  εν λόγω ενημέρωση χρέος μου. Δεν υπάρχει κανένας ηθικός φραγμός που να με εμπόδιζε να το συζητήσω και επιπλέον πιστεύω ότι θα το έκανα ακόμα και αν γνώριζα ότι κάποιος έχει αντίθετη άποψη επί του θέματος. 

Τι αντιδράσεις λαμβάνεις:

Με όποιον έχω συζητήσει το κομμάτι του εθελοντισμού έχει κάνει μόνο θετικά σχόλια, εκφράζοντας τον ενθουσιασμό και τον θαυμασμό του συγχρόνως. Επίσης πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι είτε μετά από δική μου παρότρυνση, είτε από προσωπική τους αντίληψη και ιδεολογία με ενημερώνουν πως θα επιθυμούσαν να ασχοληθούν με τον εθελοντισμό, όταν τους δοθεί η ευκαιρία.

Πόσο εύκολο είναι να μην πετάμε φαγητό:

Θεωρώ ότι είναι εύκολα επιτεύξιμος ο συγκεκριμένος ιερός στόχος, υπό προϋποθέσεις ωστόσο. Όπως ο σωστός υπολογισμός της ποσότητας του φαγητού και φυσικά να μην υπάρχει εκ νέου μαγείρεμα ενός φαγητού, την στιγμή που στο ψυγείο υπάρχουν εναπομείνασες μερίδες φαγητού προηγούμενων ημερών.

Πώς θα περιέγραφες με τρεις λέξεις την ομάδα του Μπορούμε:

Μου είναι πολύ δύσκολο να περιγράψω την ομάδα του Μπορούμε με τρεις μόνο λέξεις. Την έχω γνωρίσει πρόσφατα μιας και που είμαι νέος Εθελοντής και οι εντυπώσεις που μου έχουν δημιουργηθεί είναι μόνο οι καλύτερες. Οι κυρίες Αγγελική, Βαρβάρα, Μαρία, Ντία και Άννα είναι όλες εξαιρετικές. Έτσι λοιπόν θα την χαρακτήριζα: οικεία, γλυκιά, συνεργάσιμη.

Μοιράσου μαζί μας ένα περιστατικό από τη συμμετοχή σου στο Μπορούμε που σε εντυπωσίασε:

Παρόλο που είμαι νέος Εθελοντής υπάρχει ήδη ένα περιστατικό το οποίο με εντυπωσίασε. Από την πρώτη κιόλας μέρα η ομάδα του Μπορούμε με «αγκάλιασε» και με έκανε να αισθανθώ ότι είμαι χρόνια μέλος της ομάδας.