;

Διευρωπαϊκή συνεργασία του Μπορούμε για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων

Πεμ 24 Φεβρουαρίου 2022

Στις αρχές του 2022 εγκαινιάσαμε μια νέα συνεργασία διευρωπαϊκού χαρακτήρα με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση παιδιών ηλικίας 8-12 ετών και εκπαιδευτικών γύρω από τη σπατάλη των τροφίμων με όλες τις προεκτάσεις που έχει για την οικονομία, την κοινωνία, το περιβάλλον.

Στη σύμπραξη με τίτλο «FOODRESCUE», η οποία υλοποιείται στο πλαίσιο του Erasmus+, συμμετέχουν ακόμη, πέρα από το Μπορούμε και την Stimnuli for social change από την Ελλάδα, εταίροι από την Αυστρία (Südwind), τη Γαλλία (Eutopique), την Κύπρο (Works Center for Social Innovation-CSI) και την Ολλανδία (Designathon Works).

Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού και η ενεργή εμπλοκή εκπαιδευτικών και μαθητών, ώστε ως μελλοντικοί Food Saving Warriors, να διασφαλίσουν ένα περισσότερο βιώσιμο μέλλον για όλους μας.

Το πρόγραμμα αυτό ενθαρρύνει τη βιωματική και συναισθηματική μάθηση σχετικά με το θέμα της σπατάλης τροφίμων και την κλιματική αλλαγή, ενώ ταυτόχρονα θα συμβάλλει στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων του 21ου αιώνα, όπως είναι η κριτική σκέψη, η επίλυση προβλημάτων, η συναισθηματική νοημοσύνη και η κοινωνική ευθύνη.

Το να κάνουμε όνειρα να αλλάξουμε κάτι άσχημο στον κόσμο είναι ωραίο. Το να βρίσκουμε όμως ανθρώπους με τους οποίους μπορούμε να υλοποιήσουμε τα όνειρά μας είναι πραγματικά σπουδαίο. Ιδιαίτερα όταν στο επίκεντρο των δράσεων μας είναι τα παιδιά, η πρόκληση είναι ακόμη πιο μεγάλη. 

Ευχαριστούμε πολύ τους συνεργάτες μας από την Ελλάδα, την Αυστρία, τη Γαλλία, την Κύπρο και την Ολλανδία για το ωραίο ταξίδι που αρχίζουμε μαζί.