Ό,τι χρειάζεσαι να γνωρίζεις για τη σπατάλη τροφίμων στην Ελλάδα και τους τρόπους μείωσης της, ανάγκες κοινωφελών φορέων και τα τελευταία νέα μας
Tην Παρασκευή 14/12 το Athens Trigono διοργάνωσε εορταστικές εκδηλώσεις προκειμένου να υποδεχτεί τα Χριστούγεννα. Ήταν μεγάλη χαρά μας να είμαστε κι εμείς μέρος αυτής της όμορφης γιορτής στη γειτονιά μας!
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον συμμετείχαμε στη συνεδρίαση των μελών της Πλατφόρμας εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις απώλειες και τη σπατάλη τροφίμων, που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες.
Πριν λίγο καιρό είχαμε τη χαρά να ταξιδέψουμε στη Θεσσαλονίκη και να επισκεφτούμε το Κολλέγιο Ανατόλια για να πραγματοποιήσουμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Μπορούμε στο Σχολείο".
Εδώ και τρία χρόνια έχουμε τη χαρά να συνεργαζόμαστε με το catering La Chocolatière το οποίο, πάντα ευαισθητοποιημένο, φροντίζει να επικοινωνεί μαζί μας κάθε φορά που περισσεύει φαγητό από κάποια εκδήλωση που οργανώνει.
Εδώ στο Μπορούμε συχνά δεχόμαστε την ερώτηση «πώς μπορώ και εγώ να βοηθήσω στη μείωση της σπατάλης τροφίμων;» από ανθρώπους που είναι και αυτοί ευαισθητοποιημένοι με αυτό το ζήτημα.
Η Μετάδραση, στο πλαίσιο των δράσεών της για την προστασία ασυνόδευτων ανηλίκων έχει δημιουργήσει και στηρίζει δομές φιλοξενίας σε διάφορα σημεία της Ελλάδος.
Δύο ακόμα λαϊκές αγορές προστέθηκαν πρόσφατα στις συνεργασίες του προγράμματος «Μπορούμε στη Λαϊκή», αυτές του Κορυδαλλού και του Χολαργού.
Η μετάβαση προς μια Κυκλική Οικονομία στα Τρόφιμα στοχεύει στη βιώσιμη χρήση των –περιορισμένων- πόρων, στη βέλτιστη χρήση των τροφίμων, καθώς και στην επανάχρηση των πόρων και τη βέλτιστη διαχείριση των ρευμάτων καταλοίπων/αποβλήτων.