Ό,τι χρειάζεσαι να γνωρίζεις για τη σπατάλη τροφίμων στην Ελλάδα και τους τρόπους μείωσης της, ανάγκες κοινωφελών φορέων και τα τελευταία νέα μας
Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δύο πρώτες εβδομάδες λειτουργίας των δράσεων του προγράμματος "Μπορούμε στη Λαϊκή" στις λαϊκές αγορές Ντεπώ, Σταυρούπολης και Αγ.Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη!
Πριν μερικές μέρες είχαμε τη χαρά να επισκεφτούμε τον παιδικό σταθμό προσχολικής αγωγής "Τα Δελφινάκια", να διαβάσουμε παρέα με τους μικρούς μας φίλους τις δράσεις του "Δινώσαυρού"..
Θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους διοργανωτές του press event "Lemnos Philema" για την πρωτοβουλία τους να επικοινωνήσουν μαζί μας..
Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι πέρα από την έντονη δραστηριοποίηση της οργανωμένης κοινωνίας των πολιτών, αναλαμβάνονται και πρωτοβουλίες διαμόρφωσης πολιτικών για την αντιμετώπιση της σπατάλης τροφίμων σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο θεσμικό επίπεδο.
Πάνω από 37 τόνοι αξιοποιήσιμα φρέσκα φρούτα και λαχανικά «σώθηκαν» από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του 2018 με τη συνεργασία των εθελοντών του «Μπορούμε», των πωλητών 16 λαϊκών αγορών και των κοινωφελών φορέων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Μπορούμε στη Λαϊκή».
Περίπου το 30% της αγροτικής παραγωγής στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως μένει ανεκμετάλλευτη στο χωράφι επειδή δεν πληροί τις αυστηρές προδιαγραφές του εμπορίου σχετικά με την όψη του προϊόντος ή εξαιτίας του υψηλού κόστους συγκομιδής σε σχέση με το προσδοκώμενο κέρδος.
Χάρη στον πιο εύκολο, γρήγορο και άμεσο τρόπο, τον μηχανισμό Διάσωσης & Προσφοράς Τροφίμων του Μπορούμε, συνδέουμε την προσφορά με την ανάγκη με σκοπό τη μείωση της σπατάλης τροφίμων και την αύξηση της στήριξης σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια ή ένδεια.
Είναι μεγάλη χαρά μας που πριν μερικές μέρες ξεκινήσαμε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό οργανισμό The Tipping Point in Education με σκοπό τη διάδοση του μηνύματος μας σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα.