Ενημέρωση

Ό,τι χρειάζεσαι να γνωρίζεις για τη σπατάλη τροφίμων στην Ελλάδα και τους τρόπους μείωσης της, ανάγκες κοινωφελών φορέων και τα τελευταία νέα μας

;
Τα Νέα μας
  • Όλα
  • Aρθρογραφία
  • Ανάγκες τροφίμων
  • Μπορούμε με άλλα λόγια
  • Προσφορές τροφίμων
  • Συμβουλές
  • Συνταγές
  • Τα Νέα μας
  • Το Μπορούμε στα ΜΜΕ
Όλα
  • Όλα
  • 2025
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
Έναρξη δράσεων του προγράμματος «Μπορούμε στη Λαϊκή» σε 3 νέες λαϊκές στη Θεσσαλονίκη

Έναρξη δράσεων του προγράμματος «Μπορούμε στη Λαϊκή» σε 3 νέες λαϊκές στη Θεσσαλονίκη

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δύο πρώτες εβδομάδες λειτουργίας των δράσεων του προγράμματος "Μπορούμε στη Λαϊκή" στις λαϊκές αγορές Ντεπώ, Σταυρούπολης και Αγ.Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη!

Τα παιδιά ανακαλύπτουν πώς μπορεί να "'πετάει" το φαγητό με τη βοήθεια του Δινώσαυρου

Τα παιδιά ανακαλύπτουν πώς μπορεί να "'πετάει" το φαγητό με τη βοήθεια του Δινώσαυρου

Πριν μερικές μέρες είχαμε τη χαρά να επισκεφτούμε τον παιδικό σταθμό προσχολικής αγωγής "Τα Δελφινάκια", να διαβάσουμε παρέα με τους μικρούς μας φίλους τις δράσεις του "Δινώσαυρού"..

Καμία μερίδα φαγητού χαμένη από την εκδήλωση "Lemnos Philema"

Καμία μερίδα φαγητού χαμένη από την εκδήλωση "Lemnos Philema"

Θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους διοργανωτές του press event "Lemnos Philema" για την πρωτοβουλία τους να επικοινωνήσουν μαζί μας..

Ευρωπαϊκό πλαίσιο για την πρόληψη της σπατάλης τροφίμων

Ευρωπαϊκό πλαίσιο για την πρόληψη της σπατάλης τροφίμων

Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι πέρα από την έντονη δραστηριοποίηση της οργανωμένης κοινωνίας των πολιτών, αναλαμβάνονται και πρωτοβουλίες διαμόρφωσης πολιτικών για την αντιμετώπιση της σπατάλης τροφίμων σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο θεσμικό επίπεδο.

4 μήνες, 16 λαϊκές αγορές, 37 τόνοι φρούτα & λαχανικά «σώθηκαν» & προσφέρθηκαν σε κοινωφελείς φορείς

4 μήνες, 16 λαϊκές αγορές, 37 τόνοι φρούτα & λαχανικά «σώθηκαν» & προσφέρθηκαν σε κοινωφελείς φορείς

Πάνω από 37 τόνοι αξιοποιήσιμα φρέσκα φρούτα και λαχανικά «σώθηκαν» από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του 2018 με τη συνεργασία των εθελοντών του «Μπορούμε», των πωλητών 16 λαϊκών αγορών και των κοινωφελών φορέων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Μπορούμε στη Λαϊκή».

Περισσότερα από 750 κιλά πράσα και λάχανα "σώθηκαν" και προσφέρθηκαν μέσω του "Μπορούμε στο Χωράφι"

Περισσότερα από 750 κιλά πράσα και λάχανα "σώθηκαν" και προσφέρθηκαν μέσω του "Μπορούμε στο Χωράφι"

Περίπου το 30% της αγροτικής παραγωγής στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως μένει ανεκμετάλλευτη στο χωράφι επειδή δεν πληροί τις αυστηρές προδιαγραφές του εμπορίου σχετικά με την όψη του προϊόντος ή εξαιτίας του υψηλού κόστους συγκομιδής σε σχέση με το προσδοκώμενο κέρδος.

Ευχαριστούμε τη Σχολή MEAT PRO για τα σεμινάρια «Υγιεινής & Ασφάλειας Τροφίμων»

Ευχαριστούμε τη Σχολή MEAT PRO για τα σεμινάρια «Υγιεινής & Ασφάλειας Τροφίμων»

Χάρη στον πιο εύκολο, γρήγορο και άμεσο τρόπο, τον μηχανισμό Διάσωσης & Προσφοράς Τροφίμων του Μπορούμε, συνδέουμε την προσφορά με την ανάγκη με σκοπό τη μείωση της σπατάλης τροφίμων και την αύξηση της στήριξης σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια ή ένδεια.

Το πρόγραμμα "Μπορούμε στο Σχολείο" ταξιδεύει στην Ελλάδα μέσω του "The Tipping Point in Education"

Το πρόγραμμα "Μπορούμε στο Σχολείο" ταξιδεύει στην Ελλάδα μέσω του "The Tipping Point in Education"

Είναι μεγάλη χαρά μας που πριν μερικές μέρες ξεκινήσαμε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό οργανισμό The Tipping Point in Education με σκοπό τη διάδοση του μηνύματος μας σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα.