Ό,τι χρειάζεσαι να γνωρίζεις για τη σπατάλη τροφίμων στην Ελλάδα και τους τρόπους μείωσης της, ανάγκες κοινωφελών φορέων και τα τελευταία νέα μας
Πριν λίγο καιρό είχαμε τη χαρά να ταξιδέψουμε στη Θεσσαλονίκη και να επισκεφτούμε το Κολλέγιο Ανατόλια για να πραγματοποιήσουμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Μπορούμε στο Σχολείο".
Εδώ και τρία χρόνια έχουμε τη χαρά να συνεργαζόμαστε με το catering La Chocolatière το οποίο, πάντα ευαισθητοποιημένο, φροντίζει να επικοινωνεί μαζί μας κάθε φορά που περισσεύει φαγητό από κάποια εκδήλωση που οργανώνει.
Εδώ στο Μπορούμε συχνά δεχόμαστε την ερώτηση «πώς μπορώ και εγώ να βοηθήσω στη μείωση της σπατάλης τροφίμων;» από ανθρώπους που είναι και αυτοί ευαισθητοποιημένοι με αυτό το ζήτημα.
Δύο ακόμα λαϊκές αγορές προστέθηκαν πρόσφατα στις συνεργασίες του προγράμματος «Μπορούμε στη Λαϊκή», αυτές του Κορυδαλλού και του Χολαργού.
Η μετάβαση προς μια Κυκλική Οικονομία στα Τρόφιμα στοχεύει στη βιώσιμη χρήση των –περιορισμένων- πόρων, στη βέλτιστη χρήση των τροφίμων, καθώς και στην επανάχρηση των πόρων και τη βέλτιστη διαχείριση των ρευμάτων καταλοίπων/αποβλήτων.
Για τρίτη συνεχή χρονιά, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας και στο πλαίσιο των ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η εταιρεία KPMG διοργάνωσε τη δράση «Cook for Good», με σκοπό την προσφορά γευμάτων σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.
Πριν λίγο καιρό είχαμε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε στην 4η γενική συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων συνεργατών του προγράμματος NEMESIS στο Πόρτο της Πορτογαλίας.
Χαιρόμαστε πολύ που είμαστε μέρος αυτής της όμορφης πρωτοβουλίας και ουσιαστικής προσφοράς προς ανθρώπους που έχουν ανάγκη!