Ό,τι χρειάζεσαι να γνωρίζεις για τη σπατάλη τροφίμων στην Ελλάδα και τους τρόπους μείωσης της, ανάγκες κοινωφελών φορέων και τα τελευταία νέα μας
Το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα «Μπορούμε στο Σχολείο», ξεκίνησε πριν 3 χρόνια και έχει ως βασικό σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών για το θέμα της σπατάλης του φαγητού.
Διαβάστε ευφάνταστες ιδέες της Madame Ginger για το πως μπορείτε να μετατρέψετε περισσευούμενο φαγητό σε λαχταριστά νέα πιάτα!
Έως και 30% της σπατάλης τροφίμων οφείλεται στην λανθασμένη ανάγνωση των σημάνσεων στα τρόφιμα και σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι Έλληνες κατέχουν τη δεύτερη χειρότερη θέση στην ικανότητα ορθής ανάγνωσης σημάνσεων στην Ευρώπη.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον συμμετείχαμε στη δεύτερη συνάντηση της υπο-ομάδας «Δράση και Εφαρμογή» της πλατφόρμας εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις απώλειες και τη σπατάλη τροφίμων. Μεταξύ άλλων, οι στόχοι είναι η ανταλλαγή καλών πρακτικών, πληροφοριών και γνώσης σχετικά με τις δράσεις για την πρόληψη της σπατάλης τροφίμων και τα αποτελέσματά τους.
Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Τροφίμων, το Μπορούμε και ο Δήμος Χαλανδρίου ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια εκδήλωση ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης για τη σπατάλη τροφίμων, ενός φαινομένου με σοβαρές κοινωνικές, περιβαλλοντικές και οικονομικές επιπτώσεις.
Η πορεία του Μπορούμε στον κόσμο της μείωσης της σπατάλης τροφίμων και της επισιτιστικής προσφοράς στην Ελλάδα μετράει πλέον 6 χρόνια, μέσα στα οποία -μεταξύ άλλων- έχουμε σώσει και προσφέρει περισσότερα από 24 εκατομμύρια μερίδες φαγητού..
Πολλές φορές στις λαϊκές αγορές όπου σώζουμε & προσφέρουμε ό,τι περισσεύει όταν ολοκληρώνονται, συναντάμε φρούτα και λαχανικά με περίεργη όψη..
Τρεις συνεργαζόμενοι κοινωφελείς φορείς μας φέτος, αποφάσισαν αντί να αναστείλουν τις δράσεις του προγράμματος «Μπορούμε στη Λαϊκή» κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, να τις συνεχίσουν κανονικά ακόμα και με μικρές δυσκολίες λόγω μειωμένου αριθμού εθελοντών.