Ό,τι χρειάζεσαι να γνωρίζεις για τη σπατάλη τροφίμων στην Ελλάδα και τους τρόπους μείωσης της, ανάγκες κοινωφελών φορέων και τα τελευταία νέα μας
Η μετάβαση προς μια Κυκλική Οικονομία στα Τρόφιμα στοχεύει στη βιώσιμη χρήση των –περιορισμένων- πόρων, στη βέλτιστη χρήση των τροφίμων, καθώς και στην επανάχρηση των πόρων και τη βέλτιστη διαχείριση των ρευμάτων καταλοίπων/αποβλήτων.
Για τρίτη συνεχή χρονιά, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας και στο πλαίσιο των ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η εταιρεία KPMG διοργάνωσε τη δράση «Cook for Good», με σκοπό την προσφορά γευμάτων σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.
Πριν λίγο καιρό είχαμε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε στην 4η γενική συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων συνεργατών του προγράμματος NEMESIS στο Πόρτο της Πορτογαλίας.
Χαιρόμαστε πολύ που είμαστε μέρος αυτής της όμορφης πρωτοβουλίας και ουσιαστικής προσφοράς προς ανθρώπους που έχουν ανάγκη!
Με αφορμή τις δυσμενείς καταστάσεις της εποχής που αντιμετωπίζουν πολλοί συνάνθρωποί μας, η εταιρεία αναψυκτικών ΕΨΑ επικοινώνησε μαζί μας για να προσφέρει, για μία ακόμη φορά, μια ανάσα δροσιάς σε ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη.
Μία από τις πιο όμορφες εμπειρίες στο πλαίσιο των δράσεων του Μπορούμε είναι η ενασχόληση μας με παιδιά, πάντα στην προσπάθεια μας να συζητήσουμε μαζί τους για έννοιες όπως η σπατάλη τροφίμων, ο εθελοντισμός και η κοινωνική προσφορά γενικότερα.
Τι πιο ωραίο, όταν φτάνεις το πρωί στο Σπίτι του Μπορούμε και ενημερώνεσαι ότι υπάρχουν νέες προσφορές τροφίμων προς δικτύωση, όπως η προσφορά σε 3.072 σταφιδόψωμα που λάβαμε πριν μερικές μέρες από την εταιρεία Γρηγόρης Μικρογεύματα.
Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την όμορφη γιορτή που διοργανώσαμε με τον Δήμο Χαλανδρίου, το Σάββατο 13 Οκτωβρίου στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμων (16/10).