Ό,τι χρειάζεσαι να γνωρίζεις για τη σπατάλη τροφίμων στην Ελλάδα και τους τρόπους μείωσης της, ανάγκες κοινωφελών φορέων και τα τελευταία νέα μας
Τον Μάϊο το Μπορούμε είχε τη χαρά να συνεργαστεί με το Γυμνάσιο της Ελληνογαλλικής Σχολής των Ουρσουλινών με έναν ξεχωριστό τρόπο!
Αντλήστε έμπνευση από τις δημιουργικές ιδέες και συνταγές που μοιράζονται μαζί μας αγαπημένοι food bloggers για να αξιοποιήσετε με τον καλύτερο τρόπο τρόφιμα και φαγητό που περίσσεψαν, και να μην πάει «Καμία μερίδα φαγητού χαμένη»!
Καθημερινά, έχουμε τη χαρά να συνεργαζόμαστε με εκατοντάδες δωρητές τροφίμων, μεταξύ των οποίων και εταιρείες, οι οποίες αν και δεν δραστηριοποιούνται στον τομέα των τροφίμων και της εστίασης, συμβάλλουν ενεργά στη μείωση της σπατάλης τροφίμων.
Έχουμε τη χαρά από το 2012 να συνεργαζόμαστε με το ξενοδοχείο NOVOTEL ATHENES, που από την αρχή της δράσης μας, έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το έργο του Μπορούμε για την μείωση της σπατάλης φαγητού, η οποία είναι και στη φιλοσοφία του ξενοδοχείου.
Περισσότερα από 630 κιλά φρούτα και λαχανικά έσωσαν και προσέφεραν μέσα σε λίγες ώρες οι εθελοντές της εταιρείας JTI με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα «Μπορούμε στη Λαϊκή».
Με μεγάλη μας χαρά θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε ότι 5 φοιτητές του τμήματος Executive MBA του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος σε συνεργασία με το Μπορούμε, διεξάγουν μια έρευνα με στόχο την εξεύρεση των κύριων αιτιών και του μεγέθους της σπατάλης φαγητού στα ελληνικά νοικοκυριά.
Με χαρά μοιραζόμαστε μαζί σας τα νέα από τις Βρυξέλλες, όπου συμμετέχουμε στην έκτη συνεδρίαση της πλατφόρμας της Ε.Ε. για την Απώλεια και τη Σπατάλη των Τροφίμων.
Το συναίσθημα που δημιουργείται βλέποντας εθελοντές να διαδίδουν το μήνυμά μας είναι συγκινητικό. Ο Ηλίας Χάντζος είναι μέλος της ομάδας εθελοντών του Μπορούμε από το 2015...