Ό,τι χρειάζεσαι να γνωρίζεις για τη σπατάλη τροφίμων στην Ελλάδα και τους τρόπους μείωσης της, ανάγκες κοινωφελών φορέων και τα τελευταία νέα μας
Αφήσαμε πίσω το παλιό Σπίτι του Μπορούμε, το οποίο τόσο πολύ αγαπήσαμε, καθώς όχι μόνο ήταν το πρώτο μας, αλλά εδώ μέσα χτυπούσε η καρδιά της ομάδας μας τα τελευταία 7 χρόνια.
Πριν λίγες μέρες είχαμε την τιμή να συμμετάσχουμε στη συνεδρίαση της υπο-ομάδας «Δράση και Εφαρμογή» της πλατφόρμας εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις απώλειες και τη σπατάλη τροφίμων στις Βρυξέλλες.
Στις 26-27 Σεπτεμβρίου το Μπορούμε είχε την τιμή να συμμετάσχει στο εξειδικευμένο workshop «Sharing Futures» του προγράμματος SHARECITY του Πανεπιστημίου Trinity του Δουβλίνου με χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας.
Από την πρώτη μέρα λειτουργίας μας εδώ στο Μπορούμε προσπαθούμε να βελτιώνουμε συνεχώς τον αντίκτυπο των δράσεων μας, την αποτελεσματικότητα μας και κυρίως το υψηλό επίπεδο διαφάνειας της οργάνωσης.
Πώς μπορείς να το πετύχεις; Μπορείς να το κάνεις πολύ εύκολα συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Μπορούμε στη Λαϊκή» στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη.
23 Αυγούστου και τα τηλεφωνήματα που δεχθήκαμε για προσφορές φαγητού ήταν πολλά. Θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας μερικά από αυτά!
Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Αρκεί να δούμε τη μεγάλη εικόνα σχετικά με την έκταση του φαινομένου και τις σοβαρές οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις του.
Για άλλη μια χρονιά το Ekies All Senses Resort συνεχίζει να στηρίζει το Μπορούμε μέσω της επιτυχημένης γαστρονομικής πρωτοβουλίας του, το Cooking For Charity. Υπό την επιμέλεια του executive chef του ξενοδοχείου Δημήτρη Παμπόρη..