Περισσότερα από 750 κιλά πράσα και λάχανα "σώθηκαν" και προσφέρθηκαν μέσω του "Μπορούμε στο Χωράφι"
Ενημέρωση
Περισσότερα από 750 κιλά πράσα και λάχανα "σώθηκαν" και προσφέρθηκαν μέσω του "Μπορούμε στο Χωράφι"
Παρ 11 Μαΐου 2018
Περίπου το 30% της αγροτικής παραγωγής στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως μένει ανεκμετάλλευτη στο χωράφι επειδή δεν πληροί τις αυστηρές προδιαγραφές του εμπορίου σχετικά με την όψη του προϊόντος ή εξαιτίας του υψηλού κόστους συγκομιδής σε σχέση με το προσδοκώμενο κέρδος.
Μια αντίστοιχη ποσότητα πράσων και λάχανων έμεινε αναξιοποίητη και στο χωράφι του κύριου Γιώργου στον Μαραθώνα. Μόλις ενημερωθήκαμε για αυτήν την προσφορά, φροντίσαμε να οργανώσουμε μια ομάδα εθελοντών για να πάει να συλλέξει τα πράσα και τα λάχανα τα οποία παρέλαβαν άμεσα κοινωφελείς φορείς στην κοντινή περιοχή.
Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Γιώργο και την TÜV AUSTRIA HELLAS για την ενημέρωση που παρείχε στον παραγωγό για το πρόγραμμα «Μπορούμε στο Χωράφι» και έτσι πάνω από 750 κιλά πράσα και λάχανα "σώθηκαν" και προσφέρθηκαν σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.
Αν θέλετε και εσείς να συμβάλλετε στο πρόγραμμα μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Με αφορμή την 29η Σεπτεμβρίου, τα Μέλη της Συμμαχίας για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων στην Ελλάδα πραγματοποιούμε κοινή πρωτοβουλία ενημέρωσης και κινητοποίησης σε δράση
Η ηλεκτρονική πλατφόρμα SOULFOOD συνδέει παραγωγούς που έχουν περισσεύματα αγροτικής παραγωγής με κοινωφελείς φορείς και φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης για αναδιανομή