;

Μείωσε τη σπατάλη φαγητού με 10 απλά βήματα!

Πεμ 11 Απριλίου 2019

Γνωρίζατε ότι κάθε χρόνο το 1/3 της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων για ανθρώπινη κατανάλωση καταλήγει στα απορρίμματα και ότι σε κάθε Ευρωπαίο αντιστοιχούν -κατά μέσο όρο- 173 κιλά τροφίμων που σπαταλώνται;

Σπατάλη τροφίμων συντελείται σε όλα τα στάδια της αλυσίδας παραγωγής, επεξεργασίας, διανομής και κατανάλωσης τροφίμων, με μεγαλύτερο ποσοστό –άνω του 50%- να καταγράφεται στα νοικοκυριά.

Υπάρχουν όμως και καλά νέα! Ακολουθώντας απλά βήματα, μπορούμε να μειώσουμε τη σπατάλη τροφίμων στο σπίτι, να εξοικονομήσουμε χρήματα, να μειώσουμε την περιβαλλοντική επιβάρυνση, καθώς και να στηρίξουμε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Ακόμα και μικρές αλλαγές στον τρόπο που ψωνίζουμε, συντηρούμε και αξιοποιούμε τα τρόφιμα μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Μερικές πρακτικές συμβουλές θα βρείτε εδώ!