Η Madame Ginger πιστή σύμμαχος του Μπορούμε στην προσπάθεια μείωσης της σπατάλης φαγητού δημοσίευσε ένα άρθρο με πολλές χρήσιμες συμβουλές και ευφάνταστες ιδέες για το πώς μπορείτε να μετατρέψετε περισσευούμενο φαγητό σε λαχαταριστά νέα πιάτα.
Εδώ θα βρείτε συνταγές και προτάσεις για να αξιοποιήσετε:
> Μαραμένα ή κομμένα λαχανικά
> Βρασμένα ζυμαρικά
> Ρύζι/κους κους/κινόα που περίσσεψε
> Μυρωδικά που πεθαίνουν μέρα με τη μέρα
> Παρα-ώριμα ή μαραμένα φρούτα
> Χθεσινό ψωμί ή leftover τσουρέκι
Εάν έχετε και δικές σας ιδέες και συμβουλές για το πώς μπορεί να αξιοποιηθεί κάποιο τρόφιμο / φαγητό θα χαρούμε να το μοιραστείτε μαζί μας!
Με αφορμή την 29η Σεπτεμβρίου, τα Μέλη της Συμμαχίας για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων στην Ελλάδα πραγματοποιούμε κοινή πρωτοβουλία ενημέρωσης και κινητοποίησης σε δράση
Η ηλεκτρονική πλατφόρμα SOULFOOD συνδέει παραγωγούς που έχουν περισσεύματα αγροτικής παραγωγής με κοινωφελείς φορείς και φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης για αναδιανομή