Στο Άσυλο Ανιάτων φιλοξενούνται 232 άτομα με χρόνιες παθήσεις. Οι ασθενείς χρειάζονται συνεχή περιποίηση καθώς δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν, ενώ τους λείπει και η συντροφιά καθώς πολλοί είναι ξεχασμένοι από τους συγγενείς τους ενώ άλλοι δεν μπορούν να πληρώσουν 6 ευρώ την ώρα για να έχουν μία συνοδό που θα τους πάει μία βόλτα ή που θα τους κάνει λίγη παρέα. Το προσωπικό γεμάτο ευγένεια, χαμόγελα και αφοσίωση κάνει ό, τι μπορεί για να δημιουργεί ένα όμορφο περιβάλλον και να προσφέρει το καλύτερο φαγητό στους ανθρώπους αυτούς. Σήμερα μας τηλεφώνησαν, ζητώντας μας βοήθεια ώστε να εξασφαλίσουν το φαγητό των ασθενών για το Πάσχα.
Σας παραθέτουμε τις ανάγκες τους προκειμένου όποιος ενδιαφέρεται και μπορεί, να βοηθήσει!
Ανάγκες σε τρόφιμα:
Κυριακή των Βαΐων: 70 κιλά ψάρι φιλέτο ή πανκάσιους ή σολωμός ή βακαλάος ή γαλέος (ψάρια χωρίς κόκαλα λόγω προβλημάτων κατάποσης)
Μεγάλη Πέμπτη: 50 κιλά σουπιές φιλέτο
Κυριακή του Πάσχα: 400 κόκκινα αυγά, 50 κιλά κομματιασμένα αρνί για το φούρνο, 14 συκωταριές-εντόσθια για την παρασκευή της μαγειρίτσας, 300 τεμάχια ατομικά τσουρέκια 150 γραμμαρίων το καθένα,40 κιλά μηλόπιτα ή ραβανί ή 300 τεμάχια κωκ ατομικά, 25 κιλά κρασί.
Δεύτερη μέρα του Πάσχα: 250 ατομικά παγωτά
Άλλες Ανάγκες:
άνθη για τον στολισμό του επιταφίου (100 ματσάκια λευκές βιολέτες, 50 ματσάκια μωβ βιολέτες και 20 τεμάχια λευκές κάλες)
3 πλαστικά τραπέζια διαστάσεων 1,80Χ0,70 για την συγκέντρωση των ασθενών τους κατά το ψήσιμο του οβελία στον κήπο του ιδρύματος ανήμερα το Πάσχα.
Επίσης, θα τους ενδιέφερε πολύ η διοργάνωση γιορτής στην αυλή με μουσική και τραγούδι είτε το Πάσχα είτε αργότερα.
Πληροφορίες:
Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να προσφέρει τρόφιμα και άλλα είδη στο Ίδρυμα μεταξύ των ωρών 8.00-14.30 (Δευτέρα έως Παρασκευή). Επίσης εάν κάποιος το επιθυμεί μπορεί να προσφέρει εθελοντική εργασία βοηθώντας, για παράδειγμα, κάποιον ασθενή την ώρα του φαγητού, ή πηγαίνοντας τον βόλτα στο κήπο, ή κάνοντας του παρέα.
Διεύθυνση: Αγίας Ζώνης 39 (Πατήσια – Στάση Καλλιφρονά), τηλ. 210-8647522 κύριος Διονύσης Ταπτάς