Μέσω του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών και του Κοινωνικού Παντοπωλείου υποστηρίζονται περισσότερες από 3.500 οικογένειες που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας με τρόφιμα, είδη προσωπικής υγιεινής, ρούχα και οτιδήποτε άλλο έχει ανάγκη ο άνθρωπος στην ζωή του.
Επίσης προσφέρει ψυχοκοινωνική στήριξη, παρέχοντας εργασιακή συμβουλευτική, ώστε να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους και να «επιστρέψουν» στην κοινωνία. Διαθέτει τρία Κοινωνικά Ιατρεία (Παθολογικό, Κοινωνικό Ψυχικής Υγείας αλλά και Οδοντιατρείο), Κοινωνικό Κομμωτήριο και Κοινωνικό Πλυντήριο.
Η Εστία των Αθηνών φιλοξενεί υπερήλικες άστεγους συμπολίτες μας.
Το Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων καλύπτει μέσω του Κέντρου Ημέρας βασικές, καθημερινές ανάγκες των ωφελούμενων όπως πλύσιμο ρούχων, ατομικό λουτρό, σίτιση και καφέ και φιλοξενεί άστεγους συμπολίτες μας.
Η βοήθεια όμως δεν σταματά εκεί, καθώς οι διεπιστημονικές ομάδες streetwork, που αποτελούνται από κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους και νοσηλευτές, βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους της πόλης, προσφέροντας στους ανθρώπους που παραμένουν στους δρόμους, φαγητό, ρούχα, κλινοσκεπάσματα. Οι ομάδες προσπαθούν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των αστέγων, τους ενημερώνουν για τις δυνατότητες στέγασης που είναι διαθέσιμες στην πόλη. Συνολικά εξυπηρετούμε περίπου 27500 συνανθρώπους μας.