Είμαστε Οικογένεια: Ένα πρόγραμμα που δημιουργεί “οικογένειες” στήριξης

Christina_zografia BOROUME_JUL14Πριν 3 χρόνια δημιουργήσαμε το πρόγραμμα «Είμαστε Οικογένεια» με σκοπό τη δημιουργία «οικογενειών» στήριξης από αυτούς που θέλουν να βοηθήσουν και αυτούς που έχουν μεγάλη διατροφική ανάγκη σήμερα στην Ελλάδα, μέσω μιας διαφανούς και άμεσης διαδικασίας μετατροπής χρηματικών δωρεών σε δωροεπιταγές σούπερ μάρκετ, αποκλειστικά για αγορά τροφίμων.

Από τότε πολλοί δωρητές, από διάφορες χώρες του κόσμου, μας έχουν τιμήσει με την εμπιστοσύνη τους χρησιμοποιώντας αυτό το εργαλείο για να στηρίξουν διατροφικά ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη στην χώρα μας.

Συζητώντας με τους συνεργάτες μας στις κοινωνικές υπηρεσίες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, ανακαλύπτουμε και στην πράξη τον αντίκτυπο και τα οφέλη του προγράμματος: “Η υποστήριξη μέσω παροχής δωροεπιταγών σούπερ μάρκετ είναι πραγματικά ουσιαστική για τις ωφελούμενες οικογένειες που νιώθουν ξεχωριστά όταν λαμβάνουν τις συγκεκριμένες δωρεές, καθώς έτσι έχουν την ευκαιρία να πάνε μόνοι τους να επιλέξουν τα τρόφιμα που χρειάζονται στο σούπερ μάρκετ” όπως μας αναφέρει η Δώρα, κοινωνική λειτουργός από την Κοινωνική Υπηρεσία Ζωγράφου. Και συμπληρώνει: “Πρόκειται για ανθρώπους με πολλά προβλήματα υγείας, οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα και οι δωροεπιταγές αυτές είναι μια μεγάλη ανακούφιση, ενώ συγχρόνως διασφαλίζει και την αξιοπρέπεια αυτών των ανθρώπων.

Εάν θα θέλατε να μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα “Είμαστε Οικογένεια” και πως θα μπορούσατε να το υποστηρίξετε μπείτε εδώ: www.boroume.gr/eimasteoikogeneia/