Συζητώντας για τη σπατάλη φαγητού με τους μαθητές στο 19ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας

IMG_2445Είχαμε τη χαρά την προηγούμενη εβδομάδα να επισκεφτούμε το 19ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας και να μιλήσουμε με τους 160 μαθητές που φοιτούν σε αυτό για το θέμα της σπατάλης φαγητού, τον εθελοντισμό και την κοινωνική προσφορά. Ανταλλάξαμε ιδέες, σκέψεις και εμπειρίες με τους μικρούς μας φίλους και ακούσαμε με ενδιαφέρον τις απόψεις τους πάνω στο θέμα και τους ευρηματικούς τρόπους που μας πρότειναν προκειμένου να μειώσουμε τη σπατάλη φαγητού.

Μιλήσαμε με τους μαθητές για το φαγητό που βλέπουμε κατά καιρούς δίπλα στα σκουπίδια ή και κρεμασμένο πάνω στους κάδους, και συζητήσαμε μαζί τους για τους διαφορετικούς τρόπους που μπορεί να επιλέξει κανείς για να βοηθήσει έναν άνθρωπο που έχει ανάγκη. Είναι πολύ σημαντικό όταν θέλουμε να βοηθήσουμε έναν άνθρωπο να το κάνουμε πάντα με σεβασμό και με τρόπο που να μην μειώνει την αξιοπρέπεια του. Μέσα από διαφορετικές δραστηριότητες ανακαλύψαμε επίσης γιατί είναι καλό να επιλέγουμε τα πιο «άσχημα» φρούτα και λαχανικά, μάθαμε νέες συνταγές από περισσευούμενα φαγητά αλλά και πώς να διαχωρίζουμε την ημερομηνία λήξης από την ημερομηνία “ανάλωση κατά προτίμηση πριν από”! 

Ευχαριστούμε θερμά για τη φιλοξενία στο σχολείο και για όλες τις δημιουργικές και όμορφες ιδέες που μοιράστηκαν μαζί μας οι μαθητές!

 

Σκοπός του προγράμματος «Μπορούμε στο Σχολείο» είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση παιδιών για το θέμα της σπατάλης του φαγητού, τον εθελοντισμό και την κοινωνική προσφορά και απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού. Εάν ενδιαφέρεσαι να πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα «Μπορούμε στο Σχολείο» και στο δικό σου σχολείο, επικοινώνησε μαζί μας στο 210 3237805 ή στο info@boroume.gr προκειμένου να συζητήσουμε την οργάνωση του προγράμματος και το περιεχόμενο που ανταποκρίνεται στις εκπαιδευτικές ανάγκες της κάθε τάξης.